Now Reading:
PROGNOZA Oblačno i kišovito
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA Oblačno i kišovito

prognoza

Vrijeme danas bit će umjereno, ponegdje i pretežno oblačno, a do sredine dana mjestimice još može pasti malo kiše koja se u unutrašnjosti ponegdje može smrzavati.

Oborina će biti češća i lokalno obilna u Dalmaciji, a popodne malo kiše može pasti i na sjevernom Jadranu. Ujutro te opet prema kraju dana na kopnu mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab, na istoku umjeren jugoistočni. Na jugu će jako jugo postupno slabjeti, a duž ostatka obale ponovno će jačati. Najniža temperatura od -3 do 2, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 3 do 8, na dalmatinskoj obali između 9 i 13 °C. Najviša dnevna od 2 do 7, na istoku malo viša, a na Jadranu od 9 do 14 °C.

Biometeorološke prilike će biti malo povoljnije nego prethodnih dana. Uz manje naoblake nego prethodnih dana, te kratkotrajno smirivanje vjetra tegobe će se nakratko smanjiti. Prema kraju dana uz jačanje juga i približavanje novog frontalnog sustava tegobe će ponovo jačati. Na južnom Jadranu će biometeorološke prilike cijeli dan biti nepovoljne pa će meteoropati i kronični bolesnici osjećati tegobe uzrokovane vremenom.

U nastavku tjedna 

Promjenljivo i pretežno oblačno uz kišu uglavnom na Jadranu i područjima uz Jadran, češće u nedjelju kada će kiša lokalno biti obilna. U nedjelju i ponedjeljak malo kiše mjestimice može pasti i u sjevernijim kopnenim predjelima. Na kopnu će puhati umjeren istočni i jugoistočni vjetar, na krajnjem istoku bit će i jak, a na Jadranu umjereno i jako jugo s olujnim, u nedjelju moguće i orkanskim udarima. Temperatura u Dalmaciji bez znatnije promjene, drugdje toplije, osobito u unutrašnjosti.

sjever.hr/dhmz 03.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.