Now Reading:
Općoj bolnici Varaždin pomogla i Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika
Full Article 2 minutes read

Općoj bolnici Varaždin pomogla i Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika

Pandemija koronavirusa ne posustaje, a situacija je posebno teška na području Varaždinske županije. Pritisak na bolnički sustav iz dana u dan je sve veći i sve je više teških bolesnika, stoga je svaka pomoć u njihovu zbrinjavanju i liječenju više nego dobrodošla.

Brojnim donatorima koji svaki na svoj način pomažu Općoj bolnici Varaždin, u utorak su se pridružili članovi Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika čiji je Upravni odbor donio jednoglasnu odluku o donaciji.

Članove Udruge primili su zamjenik ravnatelja varaždinske bolnice Damir Poljak, mag.soc.geront., i Vlatka Kunštek Božić, dr. med, s Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

Mi smo tu da branimo interese naših cestovnih prijevoznika, ali tu smo i da pomognemo kad je to najpotrebnije, istaknuo je predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Dragutin Kranjčec.

„Na početku pandemije pomogli smo Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, a zatim i bolnicama u Osijeku, Slavonskom Brodu, Varaždinu i Čakovcu. To je naš mali doprinos zdravstvenom sustavu i njegovim djelatnicima jer znamo da ste svi na kraju snaga pa da vam barem malo olakšamo neke stvari. Molimo Boga da sve ovo što prije prođe i da se vratimo normalnom životu”, rekao je Kranjčec, ponudivši i drugu vrstu pomoći: „Mi prijevoznici gotovo svakodnevno vozimo po cijeloj Europi, možemo dovesti gratis ono što vam je potrebno i na vama je samo da nam kažete što vam i od kuda treba, a mi ćemo pomoći koliko najviše možemo.”

Uime Uprave i djelatnika bolnice, ali i pacijenata, članovima Udruge zahvalio je zamjenik ravnatelja Poljak.

„Mi smo za te novce, a riječ je o gotovo 49 tisuća kuna, kupili defibrilator koji će nam itekako koristiti u radu s pacijentima i spašavanju života u ovoj bolnici. Svaka donacija nam je potrebna i hvalevrijedna, stoga vam zahvaljujemo što ste pokazali srce, ljudsku empatiju, iako ni vama nije lako u ovoj krizi”, rekao je Poljak.

Kunštek Božić zahvalila je uime djelatnika Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje: „Nama je svaki život jednako važan, za svakog se pacijenta borimo. Na žalost, ovaj uređaj sad dosta često trebamo, stoga uime cijelog Odjela najljepše zahvaljujem na donaciji.”

sjever.hr

04.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.