Now Reading:
Međimurska policija provođenjem preventivno-represivne akcije obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom
Full Article 2 minutes read

Međimurska policija provođenjem preventivno-represivne akcije obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jučer su policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli preventivno-represivnu akciju povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca.

Akcija je provedena na uglavnom području grada Čakovca, posebice kod većih trgovačkih centara, gdje postoji određeni broj parkirnih mjesta, upravo namijenjenih za osobe s invaliditetom.

Tijekom akcije utvrđeno je šest prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega četiri prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom te dva ostala prekršaja.

Za vrijeme akcije nadziranim sudionicima policijski službenici dijelili su prigodne letke („Poštujte vozače s invaliditetom“).

Ministarstvo unutarnjih poslova aktivan je dionik u provedbi mjera i aktivnosti Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom.

Tako su ove godine povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, izradili video spot u kojem smo naglasak stavili na pravo osoba s invaliditetom na sigurnost i mobilnost u prometu.

Ovim video spotom, ujedno senzibiliziraju širu javnost na važnost obazrivog postupanja prema osobama s invaliditetom u prometu, s naglaskom na poteškoće s kojima se susreću prilikom kretanja po pješačko-biciklističkim stazama, tijekom prelaska preko pješačkih prijelaza, kao i prilikom korištenja posebno označenih parkirališnih mjesta.

Riječ je, zapravo, o bontonu u prometu, ali i generalnim preporukama važnim za podršku i pomoć osobama s invaliditetom.

sjever.hr

04.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.