Now Reading:
Križevčanka Daliborka Kranjčić među deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa
Full Article 3 minutes read

Križevčanka Daliborka Kranjčić među deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa

Na jubilarnoj desetoj konferenciji Žene u biznisu održanoj u četvrtak Lider je već tradicionalno proglasio deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa u 2020. godini.

Najmoćnija žena na listi deset najmoćnijih je kao i prošle godine članica uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio, a na popisu su i tri nova imena – Liana Keserić (Raiffeisenbank Austria), Daliborka Kranjčić (KTC) i Jasminka Horvat Martinović (Wiener osiguranje VIG).

Deset najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu određuje se pomoću upravljačke moći (ukupnih prihoda kompanija kojima upravljaju ili koje nadziru), ali i ‘mekšeg’ kriterija kao što je utjecaj najistaknutijih hrvatskih menadžerica na poslovanje kompanija i institucija u kojima rade te njihov utjecaj na ukupno gospodarstvo.

Nakon 26 godina u KTC-u od kojih je 13 članica Upravnog odbora i glavna izvršna direktorica u tvrtki, Daliborka Kranjčić ove je godine imenovana predsjednicom Uprave i prvi puta je proglašena jednom od najmoćnijih žena s upravljačkom moći od 218 milijuna eura.

Daliborka Kranjčić rođena je 02.10.1971. u Bjelovaru. Osnovnu i srednju školu (prirodoslovno-matematički smjer) završila je u Križevcima. Diplomirala je 1995. na Sveučilištu u Zagrebu Fakultet informatike i organizacije Varaždin. Zapošljava se u KTC d.o.o. 01.11.1994. nekoliko mjeseci prije same obrane diplomskog rada. Prvo radno mjesto bilo je administrator/fakturist. Dvije godine nakon toga prelazi u komercijalu i radi kao referent posao nabave određene kategorije roba. Kako postiže izuzetno dobre rezultate kroz kratko vrijeme postaje Voditelj kategorije cjelokupnog asortimana ne prehrane.

Brz rast i razvoj tvrtke kao i iznimno dobri rezultati koje postiže na svakom radnom mjestu omogućava napredovanje, tako 2000. postaje Viši referent, a nedugo zatim i Direktor poslovnog područja (radno mjesto podrazumijeva odgovornost za kompletan asortiman ne prehrane, a paralelno i odgovornost za rukovođenje robnim centrima na pojedinim područjima). Rukovođenje robnim centrima obuhvaća odgovornost za ostvarivanje planova, upravljanje zalihama, kadrovsku politiku i sve ostale segmente poslovanja.

2007. tvrtka mijenja organizacijsku strukturu i prelazi u dioničko društvo te se formira Upravni odbor. Postaje član Upravnog odbora i preuzima funkciju Glavne izvršne direktorice u tvrtki koju obavlja sve do kraja. 2019. dobitnik je nagrade „menadžer godine“ u konkurenciji velikih trgovačkih društava iz cijele Hrvatske koju dodjeljuje HUM-CROMA. 2020. promjenom organizacije i formiranja Nadzornog odbora i Uprave nakon 26.godina provedenih u firmi preuzima funkciju Predsjednice uprave društva. Pozicija obuhvaća odgovornost za poslovanje i ostvarenje planova cjelokupne tvrtke u svim organizacijskim cjelinama. Kroz svo vrijeme se profesionalno usavršava kroz razne radionice, seminare i konferencije.

Udana je i majka je dvoje djece, dvadesetjednogodišnjeg sina Ivana koji je na četvrtoj godini studija psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu i četrnaestogodišnje kćeri Magdalene koja polazi osmi razred osnovne škole. Slobodno vrijeme provodi vježbajući yogu, trčanjem, hodanjem u prirodi te čitanjem. Osobni razvoj je posebno veseli i na njemu radi od 2009. Trenutno je polaznik trogodišnje edukacije pod nazivom Škola osobnog razvoja i organizacija razvoja.

foto: facebook KTC

sjever.hr / Lider media

04.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.