Now Reading:
Zimska služba dobro odradila posao – Vdović: „Mi smo se za ove uvjete dobro pripremili, ali neki vozači nisu”
Full Article 2 minutes read

Zimska služba dobro odradila posao – Vdović: „Mi smo se za ove uvjete dobro pripremili, ali neki vozači nisu”

Na radost mališana, u utorak je i na našem području počeo padati snijeg. Bilo ga je i jučer, a noćas i ujutro padala je ledena kiša, no zahvaljujući djelatnicima zimske službe varaždinskog Poduzeća za ceste, u prometovanju problema nije bilo – imali su ih samo oni vozači koji se nisu na vrijeme pripremili za zimske uvjete na cestama.

Kakva je situacija na području Varaždinske županije, za Sjever.hr objasnio je član Uprave PZC-a, Mario Vdović.

-Budući da su prognostičari najavili snijeg i ledenu kišu koja je vrlo opasna pojava na cestama, mi smo se ekipirali na način da smo stavili dežurstvo u 3. stupanj koji je praktički bio u pogonu od jučer popodne, cijelu noć i danas pred jutro. Posipali smo sve državne, županijske i lokalne ceste, kao i gradske, pa nije bilo nikakvih problema u odvijanju prometa pa ni na Varaždin Bregu. Doduše, nije palo niti puno snijega – rekao je Vdović i upozorio:
-Primijetili smo da je bilo izlijetanja osobnih vozila koja još uvijek nisu imala zimsku opremu. Vrlo je teško očekivati da mi pod niskim temperaturama i kišom koja se ledi u dodiru s tlom osiguramo prohodnost cesta baš za sve, odnosno i za one koji nemaju zimsku opremu. U ovakvim uvjetima zimska oprema je obavezna, a treba i prilagoditi brzinu uvjetima na kolniku. Treba malo ranije krenuti na posao, voziti oprezno, imati zimsku opremu i neće biti problema.

Na državnim, županijskim i lokalnim cestama u pogonu je bilo 48 vozila zimske službe, a na području grada Varaždina 12, rekao je Vdović i dodao:
-Soli imamo, mehanizacija je ispravna, ne bi smjelo biti problema i spremni smo i za veći snijeg!

Zimska služba i dalje je u 3. stupnju pripravnosti i bit će do sutra ujutro, prema potrebi i duže, no prognostičari za petak najavljuju smirivanje vremena odnosno južinu koja bi u naše krajeve u narednim danima mogla donijeti temperaturu od čak 11 stupnjeva.

ak/sjever.hr

03.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.