Now Reading:
PROGNOZA Danas oblačno s kišom i snijegom, a od sutra smirivanje i razvedravanje
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA Danas oblačno s kišom i snijegom, a od sutra smirivanje i razvedravanje

Vrijeme danas bit će oblačno s kišom, u zapadnim područjima sa snijegom, osobito u gorju, a u Lici, središnjim predjelima i zapadnoj Slavoniji izgledna je i kiša koja se smrzava u dodiru s podlogom.

Oborina će biti obilnija u Dalmaciji gdje može biti izraženih pljuskova i grmljavine, lokalno i tuče. Vjetar na kopnu slab i tek ponegdje umjeren istočni i sjeveroistočni, u Podunavlju jugoistočni. Umjerena i jaka bura na sjevernom će dijelu Jadrana postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak, dok će se jako jugo zadržati na krajnjem jugu. Najniža temperatura zraka od -3 do 0, na Jadranu od 6 do 11, a najviša dnevna od 0 do 5 u unutrašnjosti te između 9 i 15 °C na obali i otocima.

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne u cijeloj zemlji. Kod meteoropata je moguća glavobolja, razdražljivost, umor i manjak koncentracije, bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem.

Pred vikend smirivanje 

U petak slijedi postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, no na obali će uz promjenljivu naoblaku još ponegdje biti kiše, osobito u subotu i nedjelju kad može biti i grmljavinskih pljuskova. Kiša je na kopnu, osobito na zapadu opet izgledna u nedjelju. Na kopnu će puhati slab i umjeren jugoistočni, u petak i subotu osobito u gorju i jugozapadni vjetar. Na Jadranu umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo koje će u nedjelju krajem dana na sjevernom dijelu okretati na jaku buru. Temperatura zraka u porastu, osobito za vikend kad će biti iznadprosječno toplo uz južinu.

sjever.hr/dhmz 03.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.