Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Danas snijeg i poledica na cestama!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Danas snijeg i poledica na cestama!

Vrijeme danas bit će pretežno oblačno, na Jadranu s kišom, u unutrašnjosti sa snijegom, a ponegdje i kišom koja se smrzava u dodiru s podlogom.

Na Jadranu i područjima uz njega oborina će mjestimice biti obilna, dok će na istoku biti rijetka pojava. Deblji snježni pokrivač očekuje se u gorskim predjelima, a najveća vjerojatnost poledice bit će u južnoj Lici i središnjim krajevima. Vjetar na kopnu slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, u Dalmaciji jugo. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između -4 i 2 °C. Na Jadranu najniža jutarnja od 3 do 8, na jugu i malo viša, a najviša dnevna temperatura između 5 i 10 na sjevernom dijelu te od 10 do 15 °C u Dalmaciji.

Biometeorološke prilike će na istoku zemlje biti razmjerno nepovoljne, a u ostatku zemlje nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, umor, slabije raspoloženje uz smanjenu koncentraciju, tegobe sa snom u noći na četvrtak. Kronični srčani bolesnici i bolesnici s respiratornim bolestima mogu osjećati pojačane tegobe uzrokovane vremenom. Tegobe će biti slabije izražene na krajnjem istoku zemlje.

sjever.hr/dhmz 02.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.