Now Reading:
Ostanimo AKTIVNI – (virtualna) zimska liga AK Varaždin
Full Article 2 minutes read

Ostanimo AKTIVNI – (virtualna) zimska liga AK Varaždin

Atletski klub Varaždin u vrijeme aktualnih epidemioloških mjera organizira virtualnu trkačku ligu.

„Drage trkačice, trkači, hodači i sportski prijatelji,

S obzirom da se ova situacija s koronom nažalost sve više komplicira i pogoršava, pitanje je kada ćemo uopće opet biti u mogućnosti službeno se natjecati i otrčati neku našu željenu pravu utrku. Budući da smo u sličnoj situaciji bili i na proljeće kada smo i mi prvi krenuli s virtualnom ligom koja je očito bila dobro prihvaćena i naišla na dobar odaziv, želja nam je da i ovog puta nastavimo u tom tonu te da i dalje treniramo, budemo aktivni, pozitivni, a da i dalje održavamo motivacijski i natjecateljski duh.

Poanta je u tome da svatko otrči ili prohoda željeno na svojoj individualnoj stazi (šuma, cesta, livada,…), a može i po dvorištu ili u sobi u izolaciji, itd. te poslika svoj rezultat na Garminu, Polaru, mobu i ostalim pametnim satovima i mobitelima te pošalje nama na obradu. Ujedno se mogu poslati i slike pa da se to sve objedini i službeno objavi. Nakon dobivenih zbirnih rezultata slijedi bodovanje i plasman po pojedinim dionicama, a na kraju ćemo proglasiti i pobjednike koje očekuju motivirajuće nagrade.

Osnovna želja je da i u ovo depresivno vrijeme potaknemo vaš natjecateljski duh, pokušamo vas motivirati da istrčite jednu od ponuđenih dionica bez obzira na rezultat.

Osnovna zamisao ove lige je da kroz vikend (subota ili nedjelja) otrčite ili prohodate jednu od ponuđenih dionica koje bi se zasebno bodovale. Prijaviti se i nastupiti mogu apsolutno svi iz bilo kojeg kutka Lijepe naše, a naravno i iz cijelog svijeta. Mogu i djeca, naravno uz prisutnost i odgovornost roditelja.

Upravo zbog različitih fizičkih mogućnosti svakog pojedinca (od početnog rekreativca pa do “profića”) ponuđene dionice bile bi 5 km, 10 km, 21.1 km, 42.2 km. Održali bi 5 kola, a u svakom kolu bi se otrčale i sve ponuđene dionice“, poručili su iz AK Varaždina.

Sve informacije i mogućnost prijave možete pronaći na: https://ak-varazdin.hr/2020/11/30/ostanimo-aktivni-zimska-virtualna-liga-ak-varazdin/

sjever.hr

02.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.