Now Reading:
Održana završna konferencija projekta „Care&Share – podrška mladima iz alternativne skrbi“
Full Article 2 minutes read

Održana završna konferencija projekta „Care&Share – podrška mladima iz alternativne skrbi“

U ponedjeljak, 30. studenog, održana je online završna konferencija projekta „Care&Share – podrška mladima iz alternativne skrbi“.

Projekt je provodilo Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec u partnerstvu s Udrugom Igra, DOSTI Međimurske županije i Centrom za socijalnu skrb Čakovec, a financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Na konferenciji su prezentirani ciljevi i rezultati projekta, provedene aktivnosti te značaj koji je projekt kroz provedbu ostvario za mlade iz sustava alternativne skrbi, udomitelje, stručnjake i društvo u cjelini.

Opći cilj projekta usmjeren je povećanju socijalne uključenost mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi (mladih iz sustava socijalne skrbi) na području Međimurske županije. U svrhu ostvarenja općeg cilja, provedene su aktivnosti pružanja savjetovanja i psihosocijalne podrške mladima iz sustava alternativne skrbi u obliku individualne psihosocijalne podrške (osobni mentor) te razvijanje i provođenje programa inkluzivnog volontiranja mladih iz sustava socijalne skrbi (vršnjak pomagač). Projektom je obuhvaćeno 9 mladih osoba iz udomiteljskih obitelji kojima su osobni mentori i vršnjaci pomagači pružili ukupno 143 usluge.

Viša stručna suradnica Udruge „Igra“ Maja Malčić, socijalna radnica DOSTI Međimurske županije Karolina Kraljić te socijalna radnica za udomiteljstvo Melita Novak Ban predstavili su svoju ulogu u projektu, a svoja iskustva su na posljetku podijelili i sami volonteri Vršnjaci pomagači zajedno s jednom korisnicom projekta.

sjever.hr

02.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.