Now Reading:
Nova informatička oprema stigla u koprivničke škole
Full Article 2 minutes read

Nova informatička oprema stigla u koprivničke škole

Nizom uspješno provedenih projekata financiranih sredstvima Europske unije Grad Koprivnica osigurao je informatičku opremu za osnovne škole kojima je osnivač. Zahvaljujući projektima škole su tako opremljene opremom za izvođenje nastave robotike, kupljeni su novi laptopi, pametne ploče, televizori te niz potrebnih alata za izvođenje nastave na moderan način.

Najnovija informatička oprema koja je stigla u koprivničke škole su pametni televizori i laptopi.

Uz poštivanje epidemioloških mjera u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski je održana edukacija za korištenje pametnog televizora. Prisutni su bili učitelji i stručni suradnici uključeni u projekt koji su tom prilikom izrazili veliko zadovoljstvo nabavljenom opremom te istaknuli kako će im ona zasigurno olakšati rad. Naime, dobivena IT oprema pomoći će u provođenju projektnih aktivnosti i poticati kreativnost i motivaciju učenika.

Oprema je nabavljena zahvaljujući projektu „Knowledge Well“, koji se provodi zajedno s mađarskim projektnim partnerima.

Podsjetimo, Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu „Knowledge Well“, koji se provodi zajedno s projektnim partnerima, gradom Hevizom i osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha. Projektom „Knolwedge Well“ u koprivničkim će se osnovnim školama uspostaviti tri adekvatno opremljena i kompetentna centra izvrsnosti u području prirodnih, društvenih i tehničkih znanosti, čime se stvaraju uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa koji uvelike nadilaze zakonski propisani osnovnoškolski obrazovni standard.

Ukupna vrijednost projekta je 1,78 milijuna kuna, a budžet Grada Koprivnice iznosi oko 715 tisuća kuna.

www.sjever.hr / gradonacelnik.hr
02.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.