Now Reading:
NAKON 60 GODINA Konačno uređena varaždinska gruntovnica
Full Article 2 minutes read

NAKON 60 GODINA Konačno uređena varaždinska gruntovnica

Građani Varaždina od danas mogu dobiti gruntovne izvatke zahvaljujući novoj, potpuno uređenoj gruntovnoj knjizi te suvremenom Zajedničkom informacijskom sustavu zemljišnih knjiga i katastra – ZIS.

Predajući mu pod bor prvi izvadak iz zemljišne knjige za zgradu Gradske vijećnice, o tome je gradonačelnika Ivana Čehoka u srijedu, 2. prosinca 2020. godine izvijestio Mladen Šestanj,  koji je koordinirao suradnju  između ZK odjela Općinskog suda u Varaždinu, Područnog ureda za katastar Varaždin i Grada Varaždina.  Tom važnom činu prisustvovala je i Katarina Conar-Brod, pomoćnica pročelnika UO za upravljanje imovinom i gospodarstvo.

Zahvaljujući toj suradnji  nakon gotovo šezdeset godina Varaždin će, kao prvi grad u Hrvatskoj, imati gruntovnicu u kojoj je ostvareno načelo povjerenja u zemljišne knjige, odnosno potpuno sređene podatke o nekretninama i zemljišnim česticama.
 
Najavljujući  svečani čin stavljanja u funkciju Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra koji će biti upriličen uz Dan grada – blagdan svetog Nikole uz prisustvovanje predstavnika ministarstva, gradonačelnik Ivan Čehok je izjavio:

-Varaždin je ponovo prvi u Hrvatskoj uspio napraviti nešto što je potreba svih građana, ali i poduzetnika i budućih investitora. Sređena gruntovnica, digitalizirane zemljišne knjige i katastar te objedinjeni digitalizirani podaci preduvjet su za daljnji ekonomski i komunalni razvoj grada Varaždina. Drago mi je da uz Dan grada sada, nakon šezdeset godina, možemo građanima dati tako vrijedan poklon, a predstavnicima ministarstva, pa i samom ministru pravosuđa i uprave pokazati našu spremnost da kao prvi grad u Hrvatskoj budemo primjer ostalima u sređivanju tih važnih podataka, presudnih za razvoj cijele države.

www.sjever.hr

02.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.