Now Reading:
Modernizacija prometnica i dalje prioritet Općine Lobor. Načelnica Jembrih: Želimo svima omogućiti jednake uvjete za život
Full Article 2 minutes read

Modernizacija prometnica i dalje prioritet Općine Lobor. Načelnica Jembrih: Želimo svima omogućiti jednake uvjete za život

Općina Lobor i u ovoj je godini nastavila s intenzivnim uređenjem i modernizacijom nerazvrstanih cesta, za što je dosad osigurano odnosno utrošeno preko 800 tisuća kuna.

Kako ističe načelnica Općine Ljubica Jembrih, uspješno je završen cijeli ovogodišnji program. Asfaltirane su četiri dionice, dok su na tri dionice sanirane udarne rupe odnosno ulegnuća. Asfaltirane prometnice znače podizanje kvalitete prometa, ali i veću sigurnost za sve sudionike.

-Od četiri spomenute dionice možemo istaknuti našu glavnu nerazvrstanu cestu, Ulicu Tomislava Kranjeka, popularna “Loborska zaobilaznica”, koja dosad nije bila asfaltirana. Tu je rekonstrukcija i sanacija asfalta ceste Rihtarići – Benkovići te odvojak. Također, rekonstruirana je i sanirana cesta u naselju Šeremeti, a završena je i rekonstrukcija odnosno asfaltiranje nerazvrstane ceste Ulice Ante Kovačića, prvi dio – pojasnila je načelnica ističući da je asfaltiranje i modernizacija nerazvrstanih cesta jedan od prioriteta u Općini.

-U posljednje 3,5 godine asfaltirali smo preko 5 km nerazvrstanih cesta. S tim programom nastavljamo i u 2021. jer nam je to prioritet. Želimo omogućiti jednake uvjete za život, kako u centru, tako i u našim rubnim područjima. Nažalost, još imamo mjesta i zaselka koji nemaju asfaltiranu cestu tako da nastavljamo sa tim programom u 2021. godini. Dionice za nastavak odabrani su shodno zahtjevima mjesnih odbora., – završila je Jembrih.

Što se tiče osiguranja financijskih sredstava za uređenje i modernizaciju nerazvrstanih cesta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjeluje u sufinanciranju sa 75 posto, dok se ostali dio osigurava iz proračuna Općine Lobor. Ukupan iznos programa u ovoj godini je 786 tisuća kuna s PDV-om. Izvođač je bila tvrtka Colas iz Varaždina, dok je poslove stručnog nadzora obavljala tvrtka JAM-ING d.o.o. iz Zlatara.

www.sjever.hr

02.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.