Now Reading:
LEPOGLAVA Nova ulaganja u obnovljive izvore energije za zeleniji grad
Full Article 2 minutes read

LEPOGLAVA Nova ulaganja u obnovljive izvore energije za zeleniji grad

Grad Lepoglava i dalje nastavlja s provedbom projekata korištenja obnovljivih izvora energije.

Ostvarena je potpora za ugradnju dizalica topline u Domu kulture u Lepoglavi prijavom projekta na Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene objavljenog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Gradu Lepoglavi odobreno je sufinanciranje projekta u visini od 382.426,00 kuna što čini 60% za Fond opravdanih troškova ukupne procijenjene vrijednosti projekta koji iznose 646.127,00 kuna.

– I ovaj projekt potvrđuje orijentiranost Grada Lepoglave prema obnovljivim izvorima energije, povećanju energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša. Naime, u ovoj smo godini realizirali čak 13 projekata što potvrđuje i projektnu orijentiranost Grada Lepoglave te sposobnost da pripremamo, provodimo i realiziramo projekte – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Projekt ugradnje dizalica topline izradio je Turističko kulturno informativni centar (TKIC) koji ujedno i upravlja zgradom Doma kulture u Lepoglavi.

– Drago mi je da grad Lepoglava kontinuirano prepoznaje važnost ulaganja u obnovljive izvore energije i da svakim realiziranim projektom dokazujemo tvrdnju kako je Lepoglava zeleni grad. Ugradnjom dizalica topline u Domu kulture u Lepoglavi omogućit će se ekološki prihvatljivije, ali i ekonomski isplativije grijanje – naglasio je direktor TKIC-a Damjan Županić.

sjever.hr 02.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.