Now Reading:
Domovinski pokret se na sjeveru Hrvatske stavio u ruke studenta te čovjeka koji je već bio u dvije stranke
Full Article 3 minutes read

Domovinski pokret se na sjeveru Hrvatske stavio u ruke studenta te čovjeka koji je već bio u dvije stranke

Domovinski pokret osnovao je u utorak u Čakovcu podružnice Međimurske i Varaždinske županije. Obje osnivačke skupštine održane su u Čakovcu zbog epidemioloških ograničenja u Varaždinskoj županiji.

Za predsjednika podružnice Međimurske županije izabran je mladi student Tin Hrgović. Dopredsjednici su Kristijan Vrbanec, Zoran Čižmešija, Mladen Obadić, Alen Pancer, Mario Kostanjevac i Martin Đud, a za rizničarku je izabrana Nevenka Leček.

Za predsjednika podružnice Varaždinske županije izabran je magistar prometa Darko Novoselec, dopredsjednici su Ronald Ređep, Darko Bregović, Marica Perak, Nikola Biškup, Lidija Zdelar i Slavko Vuradin, a rizničar Goran Matijašić.

Osnivanju su prisustvovali i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta dr. sc. Miroslav Škoro, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta i politički tajnik Mario Radić, organizacijski tajnik Darijo Žepina te saborski zastupnik Davor Dretar.

Škoro je istaknuo kako je u današnje vrijeme teško naći i prostor i organizirati ljude te je posebno zahvalio članovima koji su shvatili da specifičnosti epidemiološke situacije u Varaždinskoj županiji.

”Nadam se da će Domovinski pokret ucrtati u obje ove županije jednu novu mogućnost, da, nakon duopola HDZ-a i SDP-a, ponudimo političku opciju koja bi uistinu mogla nešto napraviti na korist svih žitelja ove dvije vrijedne i dragocjene hrvatske županije”, poručio je Škoro.

Hrgović se predstavio rekavši kako dolazi iz Male Subotice te je student druge godine Pravnog fakulteta u Zagrebu.

”Drago mi je što smo u teškim epidemiološkim uvjetima omogućili da prijatelji iz Varaždinske županije mogu održati svoju skupštinu u Čakovcu. Imamo osnovano već nekoliko ogranaka, nekoliko je u pripremi, sve više ljudi nam dolazi iz dana u dan, to je potvrda da smo na pravom putu. Bit ćemo spremni za lokalne izbore, istaknut ćemo kandidate koji nude promjenu i siguran sam da će to birači prepoznati i nagraditi”, istaknuo je Hrgović.

Novoselec je poručio kako Domovinski pokret u Varaždinskoj županiji udara temelje kao stranka koja će vratiti moral i poštenje u politiku.

”Ovdje smo da damo i obol ovim novim vjetrovima koji pušu na našoj političkoj sceni. Domovinski pokret će ponuditi rješenja na sva aktualna pitanja koja se sada javljaju. Neće biti lako na tom putu, založit ćemo se da to odradimo najbolje što možemo”, zaključio je Novoselec koji je inače već ranije bio u dvije stranke. Isprva je bio član HNS-a te donedavno i član HDZ-a.

www.sjever.hr 02.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.