Now Reading:
Dječji vrtić Jabučica u Starigradu počeo s radom – u vrtić krenula 52 vrtićarca
Full Article 3 minutes read

Dječji vrtić Jabučica u Starigradu počeo s radom – u vrtić krenula 52 vrtićarca

Novoizgrađeni objekt Jabučica, vrijedan 8,4 milijuna kuna, djelovat će u sklopu Dječjeg vrtića Tratinčica koji će moći primiti 60 koprivničkih mališana. Zgrada novog vrtića obuhvaća tri grupe s pripadajućim prostorijama, višenamjensku dvoranu s spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore sanitarija, energetsko tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim objektima, a uređeno je i vanjsko dječje igralište s novim igralima.

Ukupno 52 vrtićarca krenula su 1. prosinca u novi vrtić u Starigradu – objekt Jabučica koji djeluje u sklopu Dječjeg vrtića Tratinčica. Među njima su Toma, Hana, Ena i Lukas. Veseli mališani sa svojim roditeljima ujutro su stigli u svoj novi vrtić opremljen suvremenom didaktičkom opremom.

Tomi (3) je od danas Jabučica novi prostor igre, druženja i veselja. Mama Karmen Hemetek nije nimalo dvojila kod odabira vrtića.

“Živimo u Starigradu te sam jako sretna što je Starigrad napokon dobio vrtić. Veliko smo prigradsko naselje s puno djece i mladih obitelji te je izgradnja vrtića posebno razveselila nas roditelje”, rekla je mama Karmen te istaknula kako ima i dvoje starije djece koji polaze Područnu školu Starigrad koja se nalazi odmah pored vrtića te će joj organizacija oko otpreme djece u školu i vrtić sada biti puno lakša.

Iz obitelji Dukarić u novi objekt od danas je krenulo dvoje djece, sestre Hana (3) i Ena (2).

“Presretna sam što smo dobili smještaj za obje naše djevojčice u novom vrtiću. Do sada nam je starija djevojčica bila u vrtiću, dok mlađa nije te je bio pravi izazov snaći se oko čuvanja te organizacije odlaska na posao. Sada ćemo se ujutro puno lakše organizirati te doista s olakšanjem i bezbrižno ići na posao”, veselo je istaknula mama Gabrijela Dukarić.

U vrtiću djeluju tri odgojne skupine – jedna jaslička i dvije vrtićke. Zgrada novog vrtića obuhvaća tri grupe s pripadajućim prostorijama, višenamjensku dvoranu sa spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore sanitarija, energetsko-tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim prostorijama.

U sklopu vrtića uređeno je i vanjsko igralište. Riječ je o projektu vrijednom 8,4 milijuna kuna sufinanciranom sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 02.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.