Now Reading:
Beroš: Mjere će trajati koliko okolnosti budu zahtijevale
Full Article 2 minutes read

Beroš: Mjere će trajati koliko okolnosti budu zahtijevale

U Hrvatskom se saboru raspravljalo o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koje uključuju kažnjavanje i fizičkih osoba za kršenje epidemioloških mjera, prvenstveno ako ne nose maske tamo ga je to obavezno.

Izmjene Zakon predstavio je u Saboru ministar Vili Beroš rekavši kako je cilj pronaći i omogućiti najdjelotvorniji zakonodavni okvir upravljanja pandemijom.

“Mjere imaju za cilj zaštitu zdravlja ljudi te traju samo onoliko koliko okolnosti zahtijevaju i samo u onoj mjeri u kojoj su nužne. Mjere omogućuju još djelotvornije upravljanje krizom”, rekao je i dodao kako one odgovaraju trenutnim potrebama, piše Večernji list.

Zastupnik Hrvoje Šimić upitao je ministra Beroša misli li da su izmjene i dopune predložene u svrhu zaštite zdravlja pučanstva ili je moguće tumačenje da služe dodatnom punjenju proračuna.

Ministar mu je poručio kako služe isključivo za očuvanje zdravlja:

“Da smo mislili puniti proračun to smo mogli i ranije napraviti, apsolutno nije riječ o nikakvom financijskom, nego isključivo zdravstvenom aspektu. Cilj je spriječiti širenje virusa”.

Zakonskim prijedlogom propisuje se da provedbu nadzora nad primjenom sigurnosnih mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti provode i policijski službenici, inspektori tijela državne uprave nadležnog za civilnu zaštitu, inspektori Državnog inspektorata te inspektori drugih tijela državne uprave u okviru svoje nadležnosti.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

sjever.hr/večernji.hr 02.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.