Now Reading:
Reformisti: „Epidemiologa“ Pataftu ne zanimaju bolesnici, već Zakon o kaznenom postupku temeljem kojeg će konačno biti presuđen
Full Article 2 minutes read

Reformisti: „Epidemiologa“ Pataftu ne zanimaju bolesnici, već Zakon o kaznenom postupku temeljem kojeg će konačno biti presuđen

Varaždinska Gradska i Županijska organizacije Reformista poslale su priopćenje medijima u kojem se osvrću na izjave gradonačelnika Ivana Čehoka te gradskog vijećnika Davora Patafte koje prenosimo u cijelosti:

-„Epidemiologa“ Pataftu ne zanimaju bolesnici već Zakon o kaznenom postupku koji su predložili Reformisti i temeljem kojeg će konačno biti presuđen.

Ulaziti u bilo kakvu raspravu s gospodinom Pataftom nakon niza objeda, neistina i podmetanja je ispod razine ozbiljne političke stranke ili pojedinca, ali ionako je izvor njegovih frustracija negdje drugdje, a ne u šatorima.

Potpuno je jasno da je silna nervoza kod Čehoka i Patfte krenula istovremeno s upućivanjem u proceduru Izmjena i dopuna Zakona o kaznenom postupku temeljem kojih otezanje sa suđenjima i donošenjima presuda više neće biti moguće.

Samo da podsjetimo proces u kojem su Čehok i Patafta nepravomoćno presuđeni na zatvorsku kaznu, trajala je 8 godina u prvom stupnju, a na pravomoćnu presudu čeka se već 2,5 godine.

Što se pak tiče iznenadne  „velike brige“ o građanima gosp. Patafta ukoliko već želi voditi brigu o nekome može početi sa svojim zaposlenicima.

I na kraju, razumijemo da tandemu Čehok – Patafta „gori pod petama“. Izmjene Zakona su u proceduri, smeće nije riješeno, integralna nagodba još nije dobila odobrenje pa i financijsko namirenje dolazi u pitanje, a lokalni izbori se bliže. Stoga razumijemo njihovu nervozu i nezadovoljstvo ali samo podsjećamo da im za to nije kriv Čačić – stoji u priopćenju.

sjever.hr 01.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.