Now Reading:
VLADA DANAS DONOSI PAKET MJERA ZA PODUZETNIKE: Čačić ” PDV-a od pet posto u iduće tri godine neodrživo je za proračun”
Full Article 2 minutes read

VLADA DANAS DONOSI PAKET MJERA ZA PODUZETNIKE: Čačić ” PDV-a od pet posto u iduće tri godine neodrživo je za proračun”

Premijer će u ponedjeljak iz samoizolacije voditi i sjednicu Vlade na kojoj će biti doneseno nekoliko važnih odluka, od kazni za nenošenje maski do pomoći za ugrožene djelatnosti – donosi Dnevnik.hr.

Kako doznajemo, osim potpora za radna mjesta i povoljnih COVID kredita, poduzetnici će dobiti i odštetu na temelju prošlogodišnjih prihoda. Koliko su uprihodili lani u ovom razdoblju, 50 posto bi im država nadoknadila sada.

Članovi vladajuće koalicije smatraju da teret moraju podnijeti svi.
‘Vlada dakle sa određenim novčanim obeštećenjem, banke što se tiče moratorija na kredite i ono na kraju krajeva lokalna samouprava – od oslobođenja plaćanja terasa, od ukidanja poreza na potrošnju, od ukidanja prireza”, kazao je Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a.

”Na stolu je i stopa PDV-a od pet posto u iduće tri godine. No, to je neodrživo za proračun”, smatra Radimir Čačić, predsjednik NS Reformista. ”Taj paket od 50 posto je na tragu onog što su napravili Austrija, Njemačka i neke druge zemlje. Da, paket je realan, taj koji traže i to je puno kvalitetnije rješenje nego ono s PDV-om.”https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/paket-pomoci-za-ugrozene-djelatnosti-i-kazne-za-nepostivanje-mjera—630001.html

www.sjever.hr/Dnevnik.hr 30.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.