Now Reading:
STIŽE SNIJEG I U NIZINE! Krajem tjedna nova promjena vremena
Full Article 3 minutes read

STIŽE SNIJEG I U NIZINE! Krajem tjedna nova promjena vremena

Novi tjedan donosi nam „šaroliko” vrijeme. Prvi nam njegov dan donosi dosta sunca, iako će biti hladno, a slično vrijeme bit će i u utorak, no tada nam, na radost mališana, stiže snijeg.

Prema najavama DHMZ-a, danas nas na kopnu očekuje umjerena naoblaka, ujutro mjestimice magla i uglavnom slab vjetar.
Na Jadranu i predjelima uz Jadran bit će sunčano i vjetrovito. Umjerena i jaka bura, na udare i olujna, prema kraju dana u slabljenju.
Najniža jutarnja temperatura zraka između -4 i 0, na Jadranu od 4 do 9 °C, u Istri malo niža.
Najviša dnevna uglavnom između 1 i 5, na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 9 do 14 °C.
Slično vrijeme, s nešto više oblaka, očekuje nas i sutra, a onda promjena!

Vrijeme narednih dana

U kopnenu Hrvatsku oborine ovoga puta stižu s juga, najavljuje Dunja Mazzocco Drvar za Index. U prvom dijelu srijede snijeg će početi padati u Lici i Gorskom kotaru, sredinom dana zahvatit će karlovačko i sisačko područje, a u srijedu popodne cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku i zapadnu Slavoniju.

U početku će snijeg biti mokar, no brzo nakon početka padanja u većini će se krajeva početi stvarati snježni pokrivač. Zapuhat će umjeren sjeverac, temperatura oko nule, hladno!

20-ak centimetara u gorju

Pravi zimski uvjeti očekuju se u srijedu navečer i u noći na četvrtak u gorskim područjima gdje će već biti i dvadesetak centimetara snijega, a uz jaku buru mjestimice će se stvarati i mećave.

U četvrtak u većem dijelu unutrašnjosti još povremeni snijeg, vjetar u slabljenju, temperatura i dalje oko nule. U Slavoniji će susnježica padati svega par sati, ako i toliko, a već prema kraju srijede i u četvrtak prijeći će u kišu i to onu koja može stvarati opasnu poledicu. U četvrtak uz slabu kišu nešto toplije, dnevni maksimumi između 2 i 7 °C.

Krajem tjedna južina

Slijedi obrat od kojega mnoge od nas uobičajeno zaboli glava, piše Mazzocco Drvar. U petak prestanak oborina i razvedravanje, okrenut će na jugo koje će u subotu ojačati, a umjerenog jugoistočnog vjetra bit će i u unutrašnjosti, prije svega u Slavoniji.
Temperatura u porastu, za vikend ponegdje i petnaestak stupnjeva viša nego sredinom tjedna.
Od napadalog snijega ostat će samo blato koje će sa subote na nedjelju natopiti i nova kiša. Ali, tako vam je to u prosincima u ovom, 21. stoljeću.

kiša

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će se poboljšati u odnosu na prethodni dan u cijeloj zemlji, a osobito na Jadranu. Kronični bolesnici će lakše podnostiti svoje bolesti. Najosjetljivije skupine ljudi valja upozoriti na zaštitu od hladnoće koju će na Jadranu pojačavati jaka bura, a u gorskoj Hrvatskoj jak sjeveroistočnjak.

ak/sjever/dhmz/index

30.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.