Now Reading:
Gradsko vijeće Varaždin: Milković počasni građanin, Kerekešu, Kocmanu i Talanu nagrada za životno djelo
Full Article 3 minutes read

Gradsko vijeće Varaždin: Milković počasni građanin, Kerekešu, Kocmanu i Talanu nagrada za životno djelo

Članovi varaždinskog Gradskog vijeća na današnjoj su sjednici donijeli odluku o javnim priznanjima Grada za 2020. godinu.

Povelja počasnog građanina Grada Varaždina dodijeljena je dr. sc. Marinu Milkoviću zbog iznimnog doprinosa unaprjeđenju i promicanju znanosti te razvoju visokoškolskih ustanova.

Dobitnici nagrada za životno djelo su Ljubomir Kerekeš za izvanredna dostignuća na polju dramskih umjetnosti, promicanje kajkavskog jezika, razvoj kazališnih institucija i humanitarni rad, prim. dr. Branislav Kocman, dr. med., za iznimna dostignuća u razvoju medicinskih znanosti, a naročito u abdominalnoj kirurgiji i transplantaciji organa te Stjepan Talan za višegodišnje izuzetne rezultate u poslovnom vođenju i gospodarskom razvoju tvrtke Solvis, a naročito u razvoju i proizvodnji sustava za obnovljive izvore energije.

Nagrade Grada Varaždina idu Krešimiru Čopu za izvanredni doprinos u demokratskim procesima prilikom osamostaljenja Republike Hrvatske, varaždinskim danima rata, promicanje sporta i humanitarne aktivnosti, Darinki Hajduk Vučić za doprinos razvoju volonterskog rada te iznimne i primjerene rezultate u humanitarnoj djelatnosti na području grada Varaždina, Josipu Kleinu za rezultate, rad i doprinos u razvoju i promicanju odbojkaškog sporta u Varaždinu te Svjetlani Makaj za promicanje gospodarstva te doprinos razvoju i unapređenju pekarske i slastičarske struke.

Dobitnici plaketa Grada Varaždina su Aeroklubu Aerodrom Varaždin za 90. godina rada i cjelokupni doprinos tehničkoj kulturi, sportskom životu i promociji ugleda Varaždina u zemlji i svijetu, a naročito za izniman doprinos u izgradnji infrastrukture varaždinskog aerodroma te organizaciju najzahtjevnijih međunarodnih zrakoplovnih priredbi, Auto školi Crnković povodom 30 godina kontinuiranog uspješnog poslovanja te unaprjeđenju prometne kulture grada Varaždina, Hrvačkom klubu Vindija povodom 70. godišnjice postojanja, Varaždinskom književnom društvu za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u promicanju književnog stvaralaštva, haiku poezije i očuvanja kajkavskog jezika te Udruzi ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi podružnice Varaždinske županije za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, obrani grada te nesebično zalaganje i pomoć u ratnom i mirnodopskom vremenu na dobrobit građana grada Varaždina.

Naposljetku, medalje Grada Varaždin idu Antici Bregović, za vrijedne rezultate i dugogodišnji rad na očuvanju entomološke građe u cilju zaštite prirode, Božidaru Horvatu za izvanredne rezultate u vatrogastvu i promicanje profesionalnog i dobrovoljnog vatrogastva, Zoranu Jeftiću za iznimne rezultate na području rukometa, Marini Kereša za veliki doprinos boljitku djece s teškoćama u razvoju i mladih osoba s invaliditetom, Miroslavu Kocijanu za izuzetne rezultate u primjeni i razvoju informatičkih sustava, Josipu i Zdenki Levanić za požrtvovnost i odlučnost u spašavanju ljudskih života, Zdenku Marenčiću za dugogodišnji doprinos razvoju i promicanju varaždinskog obrtništva, Marini Šimek za izvanredne rezultate u dugogodišnjem radu na terenskim istraživanjima, konzervaciji i prezentaciji arheološke građe, Rifatu Trpezi za izvanredne rezultate i osobit uspjeh u radu i aktivnom sudjelovanju u Udruzi umirovljenika Grada Varaždina, iznimnim rezultatima postignutim u sportu za starije osobe i samu zajednicu u cjelini te Lani Velimirović Vukalović za izvanredne rezultate u kreativnom razvoju novih oblika edukacije.

sjever.hr

30.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.