Now Reading:
Na Trgu Pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici svijetli prva svijeća na adventskom vijencu
Full Article 1 minutes read

Na Trgu Pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici svijetli prva svijeća na adventskom vijencu

Zbog epidemiološke situacije ove godine Turistička zajednica Općine Marija Bistrica neće organizirati tradicionalnu manifestaciju Advent u Mariji Bistrici.

I dok se već razmišlja o sadržajima za Advent u Mariji Bistrici 2021., prve adventske nedjelje upaljena je prva svijeća na velikom adventskom vijencu na središnjem bistričkom trgu. Naime, dio Adventa u Mariji Bistrici svake je godine i veliki vijenac na fontani na Trgu Pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici.

Iako na trgu ove godine neće biti koncerata, adventskih ugostiteljskih kućica i ostalih sadržaja, prostor je naravno okićen i spreman dočekuje Božić. Kako bi se barem nastavila tradicija, a sve u skladu sa epidemiološkim uvjetima, na prvu nedjelju došašća kratku molitvu održao je rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević. Blagoslovio je svijeću, vijenac i kroz molitvu zaželio što mirniji Advent i što skoriji kraj pandemije. Potom je upalio prvu svijeću, uz prisutnost načelnika Općine Marija Bistrica Josipa Miličkog i predsjednika Općinskog Vijeća Općine Marija Bistrica Teodora Švaljeka.

www.sjever.hr

29.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.