Now Reading:
GDCK KOPRIVNICA: Projektom ‘Mobilni tim Socijalne samoposluge’ pomažemo više od 300 obitelji u 11 općina
Full Article 2 minutes read

GDCK KOPRIVNICA: Projektom ‘Mobilni tim Socijalne samoposluge’ pomažemo više od 300 obitelji u 11 općina

U tijeku je podjela 344 paketa s prehrambenim namirnicama i 344 paketa s higijenskim potrepštinama iz projekta ‘ Mobilni tim Socijalne samoposluge’ u 11 općina na području djelovanja GDCK Koprivnica uz poštivanje svih epidemioloških mjera i uputa.

GDCK Koprivnica prijavilo je projekt na natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu koji je objavilo bivše Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odnosno sadašnje Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i temeljem sklopljenog ugovora GDCK Koprivnica odobreno je 40.000,00 kuna za provedbu projekta.

Osnovni cilj projekta je poboljšati kvalitetu života socijalno osjetljivih skupina na području 11 okolnih općina te im na kućne adrese dostaviti pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Sklopljenim ugovorom odobrena su sredstva za 300 paketa s prehrambenim namirnicama u kojima su brašno, ulje, sol, šećer, riža , tjestenina, konzervirana hrana i juhe u vrećici i 300 paketa s higijenskim potrepštinama u kojima su šampon, sapun i toaletni papir.

Kako su potrebe za pomoć u prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama daleko veće, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je iz vlastitih sredstava kupilo još 44 paketa s prehranom i 44 paketa s higijenskim potrepštinama, te će uz svaki paket korisnici dobiti kilogram tjestenine koju nam je doniralo Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec.

Za dostavu paketa na kućne adrese korisnika pobrinuli su se volonteri Crvenog križa i predsjednici općinskih društava Crvenog križa, a svi korisnici će svoje pakete dobiti do početka prosinca 2020. godine.

www.sjever.hr/gdck-koprivnica.hr 29.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.