Now Reading:
Timon Fabijanec iz Srednje škole Koprivnica novi je predstavnik Županije u Nacionalnom vijeću učenika, uz poruku: “Mladi nisu budućnost nego sadašnjost!“.
Full Article 3 minutes read

Timon Fabijanec iz Srednje škole Koprivnica novi je predstavnik Županije u Nacionalnom vijeću učenika, uz poruku: “Mladi nisu budućnost nego sadašnjost!“.

Obzirom na trenutnu situaciju epidemije koronavirusa i sukladno svim epidemiološkim mjerama i preporukama, ove je godine izbor predstavnika Koprivničko-križevačke županije Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske održan virtualnim putem, i to u petak, 27. studenoga.

Za organizaciju izbora županijskog predstavnika bio je nadležan Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine, pročelnica Ana Mušlek moderirala je izbor, a sudjelovao je 31 učenik iz škola na području županije.

Okupljenima se obratio župan Darko Koren koji je uputio zahvale svim mentorima, stručnim suradnicima i ravnateljima na pripremi te kazao: „U ovoj godini koja je zbog epidemije koronavirusa izrazio složena po pitanju organizacije i upravljanja školskim sustavom, doista moram posebno zahvaliti svima uključenima na njihovom doprinosu. Drago mi je što se kroz ovaj model Nacionalnog vijeća potiče sudjelovanje učenika u izvannastavnim aktivnostima, ali i još važnije, razvija se njihov interes za izborni proces i priprema ih se da u neko buduće vrijeme budu nositelji našeg društva. Svi učenici koji su se kandidirali zaslužuju podršku te vjerujem kako će u Nacionalnom vijeću zastupati svoje interese i interese svojih kolega, ali i prenositi pozitivne odrednice sustava obrazovanja Koprivničko-križevačke županije. Na nama je da i nadalje pružamo podršku tom sustavu, posebno u smislu ulaganja u materijalnu infrastrukturu što je preduvjet za kvalitetan rad, a svima vama želim, prije svega, puno zdravlja te puno uspjeha u izazovima koji su pred vama.“

Uz župana, okupljene je pozdravio i zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je naglasio važnost Nacionalnog vijeća u smislu skretanja pozornosti na pitanja i probleme s kojima se učenici suočavaju.

Ukupno se kandidiralo sedam učenika koji su u nekoliko rečenica predstavili sebe, svoju školu i svoje područje interesa, a govorili su i o problemima mladih, što bi sve trebalo promijeniti te predlagali svoje kreativne ideje.  Nakon provedenog glasovanja, najviše glasova svojih kolega osvojio je Timon Fabijanec iz Srednje škole Koprivnica, koji je poručio kako će se boriti za interese mladih u Nacionalnom vijeću jer “Mladi nisu budućnost nego sadašnjost!“. Ovim putem još jednom čestitamo Timonu kao predstavniku Županije u Nacionalnom vijeću učenika.

Nacionalno vijeće učenika kao oblik aktivnog uključivanja učenika osnovnih i srednjih škola u osmišljavanju školskog života djeluje kao predstavničko tijelo učenika osnovnih i srednjih škola te kao savjetodavno tijelo Ministarstva znanosti i obrazovanja i tako pridonosi poboljšanju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske. Vijeće se sastoji od 21 člana – po jedan član iz svake županije i Grada Zagreba, a članove Vijeća se na razini županija bira na mandat od dvije kalendarske godine.

www.sjever.hr/kckzz.hr 28.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.