Now Reading:
Stambene zgrade u Lepoglavi dobile spremnike za odlaganje plastike i papira
Full Article 2 minutes read

Stambene zgrade u Lepoglavi dobile spremnike za odlaganje plastike i papira

Nakon što je nedavno na području Grada Lepoglave s radom počelo mobilno reciklažno dvorište, ovih su dana, kao što je i najavljeno, stambene zgrade na području Grada Lepoglave dobile kontejnere za odlaganje papira i plastike. Riječ je o ukupno 52 kontejnera od kojih je polovica namijenjena za odlaganje plastike, a polovica za odlaganje papira.

-Nastavak je ovo aktivnosti koje Grad Lepoglava provodi s ciljem povećanja učinkovitosti gospodarenja otpadom na gradskom području. Ove će kontejnere isključivo koristiti stanari stambenih zgrada budući da im je prikladnije, zbog nedostatka prostora u kojem bi spremali i čuvali otpad do odvoza, da otpad odlažu u zajedničke spremnike. Grad Lepoglava planira izgraditi i posebne paviljone u kojima će ti spremni biti smješteni pod ključem tako da ih mogu koristiti samo stanari – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić

Dodao je kako je ovo jedna od aktivnosti koja se provodi u okviru gradskog Plana gospodarenja otpadom, a s ciljem očuvanja okoliša u kojem živimo. Grad Lepoglava navedene je kontejnere nabavio kroz natječaju za iskaz interesa za nabavu spremnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osiguravši sufinanciranje Fonda u visini od 85%.

www.sjever.hr
28.11.2020

Input your search keywords and press Enter.