Now Reading:
Primopredaja nogometnog igrališta s umjetnom podlogom
Full Article 2 minutes read

Primopredaja nogometnog igrališta s umjetnom podlogom

Pomoćno nogometno igralište na čakovečkom SRC „Mladost“ potpuno je uređeno te je u petak predano na korištenje. Tim su se povodom na novouređenom terenu javnosti obratili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zatim predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić te izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Investicija vrijedna gotovo 4 milijuna kuna uključivala je građevinsko-obrtničke radove pretvaranja travnatog pomoćnog nogometnog igrališta u pomoćno igralište s umjetnom travom. Tako su se uklonili prijašnji teren, okolna oprema, ograda te podloga, a uredio se nov, postavljen je sustav odvodnje i zaštitna ograda. U sklopu projekta nabavljeni su i novi golovi s opremom, kućice za rezervne igrače te za sudačke delegate, a na kraju je postavljena umjetna trava.

Grad Čakovec se prijavio za sufinanciranje na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za sport za poticanje razvoja lokalnog sporta i sportskih natjecanja i dobio pola milijuna kuna te iz svog proračuna dodao nešto više od milijun kuna za dovršenje ovog projekta. Donacija HNS-a za umjetni travnjak iznosila je 2,2 milijuna kuna.

O visini ove, za razvoj nogometa u Čakovcu, ali i Međimurju vrlo važne investicije govorio je gradonačelnik Kovač te je podsjetio kako je ovaj kompleks izgrađen prije 33 godine prema ondašnjim standardima. Zahvalio je na odličnoj suradnji i nacionalnom te Međimurskom nogometnom savezu uz nadu da je ovo tek prvi u nizu zajedničkih projekata. S time se se složio i izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, obećavši i daljnju punu podršku Saveza.

O mladim je nogometnim nadama govorio Mato Kljajić rekavši kako Međimurje trenutno ima tri mlada reprezentativca u sastavu U21 te će oni samo nastaviti niz poznatih nogometnih imena iz ovog kraja, poput Drage Vabeca, Dražena Ladića ili Roberta Jarnija. Adekvatan teren koji prkosi svim vremenskim uvjetima omogućit će nesmetano treniranje i u hladnijim mjesecima, zaključio je Kljajić.

Simboličnim udarcima prema gol vratima, Kovač, Kljajić i Kustić otvorili su novi travnjak. Iako epidemiološke mjere vezane uz pandemiju virusa COVID 19 trenutno onemogućuju redovite i kontinuirane treninge te natjecanja, novi će teren spremno dočekati nogometaše svih uzrasta, jednom kada se i sportski život vrati u normalu.

www.sjever.hr
28.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.