Now Reading:
Koronavirus ušao u brojne domove za starije i nemoćne u Međimurju – upućen apel vlasnicima domova, ali i ostalim građanima
Full Article 1 minutes read

Koronavirus ušao u brojne domove za starije i nemoćne u Međimurju – upućen apel vlasnicima domova, ali i ostalim građanima

Ni na području Međimurske županije epidemiološka situacija nije zadovoljavajuća, a posebno je zabrinjavajuća informacija da je virus ušao u brojne domove za starije i nemoćne.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač upozorava:
-Virus je za sada ušao u 13 domova za starije i nemoćne u Međimurju, a trenutno su pozitivna 92 korisnika od oko 1500. Apeliramo na vlasnike i korisnike obiteljskih domova da kada primijete simptome i povišenu temperaturu, odmah kontaktiraju liječnika i epidemiološku službu.

Pojasnila je da svaki dom ima svog epidemiologa koji 24 sata nadzire stanje, a za slučajeve u kojima dom za starije nema adekvatno osposobljeno medicinsko osoblje, osnovan je covid mobilni tim koji izlazi na teren, obavlja pregled bolesnika i može izvaditi bris. Za kontaktiranje covid mobilnog tima potrebno je nazvati broj 040 372-372.

Tošić-Grlač je uputila apel svim građanima da u slučaju pojave simptoma kontaktiraju liječnika opće prakse ili Pozivni centar Doma zdravlja na broj 040 372-372.

ak/sjever.hr

28.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.