Now Reading:
Uoči novih mjera: Plenković od građana zatražio odricanja, ali i najavio pomoć gospodarstvu. Za nepoštivanje mjera – sankcije!
Full Article 2 minutes read

Uoči novih mjera: Plenković od građana zatražio odricanja, ali i najavio pomoć gospodarstvu. Za nepoštivanje mjera – sankcije!

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković večeras se, uoči novih mjera, obratio građanima kazavši na početku da je pandemija koronavirusa koja je pogodila cijeli svijet promijenila naš način života.

-Dolaskom jeseni pandemija se ubrzala, kao i drugdje u Europi, zbog čega smo postupno postrožavali mjere. Borbu protiv virusa temeljimo na povjerenju između građana i države, Dosadašnjim mjerama pokušali smo izbjeći potpuno zatvaranje i policijski sat”, rekao je Plenković te dodao:

-Od večeras u ponoć na snagu stupaju nove, strože mjere. Njima je cilj zaštititi zdravlje, spasiti živote ljudi i smanjiti opterećenje zdravstvenog sustava. Moramo ponovno osvijestiti opasnost koja prijeti od ovog virusa. Jedna od devet hospitaliziranih osoba, nažalost. premine. Nove mjere bit će na snazi do 21. prosinca, a možda i duže.

Plenković je rekao i da razumije nezadovoljstvo svih onih koji će morati privremeno obustaviti svoje poslovanje.
-Ove mjere obuhvatit će oko 80,000 odnosno oko 5.5 posto svih zaposlenih u Hrvatskoj. I ovaj će put vlada donijeti novi paket mjera za potporu gospodarstvu. Nastavit ćemo s mjerom potpore za očuvanje radnih mjesta u iznosu od 4000 kuna po radniku. Osigurat ćemo dodatna sredstva za covid kredite. Tako ćemo poduzetnicima osigurati likvidnost, a donijet ćemo i nove mjere za pravičnu nadoknadu troškova – rekao je premijer, a prenosi Index.
-Uvodimo i sankcije za nepoštovanje protuepidemijskih mjera. Svi znamo da kakva god ograničenja država odredi, njihova provedba bit će moguća samo ako se svi budu pridržavali mjera. Danas je to čin domoljublja i pridržavanjem svih mjera štitimo jedni druge i iskazujemo brigu za najugroženije među nama. Dragi sugrađani siguran sam da pratite razvoj cjepiva. Vlada je osigurala sve potrebne korake kako bi osigurala potreban broj doza čim cjepivo budu dostupno. Povećat ćemo i broj testiranja kako bismo što bolje mogli suzbiti širenje epidemije”, rekao je Plenković.

Ovdje pročitajte cijeli članak.

screenshot/hrt

www.sjever.hr

27.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.