Now Reading:
Gotov natječaj za stipendiste Lobora
Full Article 2 minutes read

Gotov natječaj za stipendiste Lobora

Općina Lobor ima dobru vijest za učenike i studente. Natječaj za stipendije je gotov i uskoro slijedi potpisivanje ugovora. A još bolja vijest je da će stipendije dobiti svi učenici i studenti koji su zadovoljili uvjete sveukupno 37, dakle više od predviđenih 28.

Načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih podsjeća da su najavili 14 stipendija za učenike u visini od 350 kuna i 14 stipendija za studente u visini od 500 kuna.

–Nakon provedenog javnog poziva i kontrole, imali smo 23 prijave za studentske stipendije i 17 prijava za učeničke. Prema našem pravilniku o dodjeli stipendiranja učenicima i studentima, 15 kandidata zadovoljilo je uvjete za učeničke stipendije i sva 22 prijavljena kandidata za studentske stipendije zadovoljila su uvjete – pojasnila je Jembrih.

Povjerenstvo je pripremilo rang listu i tablicu te je načelnica općine Jembrih donijela odluku da će Općina Lobor ove godine stipendirati sve prijavljene studente i učenike koji su zadovoljili uvjete pravilnika.

Kako su u Proračunu Općine Lobor bila osigurana sredstva za sufinanciranje nastave engleskog jezika kod OŠ Franje Horvata Kiša, a do same realizacije nije došlo, shodno tome načelnica je donijela Odluku o preraspodjeli sredstava planiranih Proračunom Općine Lobor za 2020. godinu, gdje su sredstva iz ekonomske klasifikacije 37216 Financiranje nastave engleskog jezika, preraspodijeljena na ekonomsku klasifikaciju 37215 Stipendije i školarine.

–Sredstva na računu stipendisti mogu očekivati početkom 12. mjeseca, a isplatit će se retroaktivno, od 9. mjeseca za učenike i od 10. mjeseca za studente – najavila je Jembrih.

S obzirom na epidemiološke mjere, ove godine neće biti grupnog potpisivanja ugovora, već će oni biti dostavljeni na kućne adrese stipendista. U proračunu je za stipendije ukupno osigurano 115 tisuća kuna.

Obrazovanje je najvažnija stvar za budućnost zemlje. Kako bi osigurali naš napredak moramo učiti, podučavati, educirati i prihvaćati nova znanja. Svim učenicima i studentima, želim uspješnu učeničku i akademsku godinu, kako bi svojim znanjem unaprijedili društvo i zajednicu u kojoj žive.

U ovom teškom vremenu uzrokovanom pandemijom COVID 19, ostanite odgovorni, puni vjere i nade u bolju budućnost koja je pred vama, a Općina Lobor bit će vam suport i podrška na vašem putu.

www.sjever.hr
27.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.