Now Reading:
Uskoro rotori na Križevačkoj cesti i u Ulici braće Radića u Koprivnici
Full Article 2 minutes read

Uskoro rotori na Križevačkoj cesti i u Ulici braće Radića u Koprivnici

S realizacijom bi uskoro trebala početi dva velika infrastrukturna projekta od izuzetnog značaja za sigurnost u prometu u gradu Koprivnici. Riječ je o kružnim tokovima na Južnoj obilaznici, odnosno Križevačkoj cesti te na križanju ulica braće Radića i Ivana Sabolića. 

Projekt izgradnje rotora u ulicama braće Radića i Ivana Sabolića trenutno je u postupku javne nabave. Procijenjena vrijednost radova iznosi 4,9 milijuna kuna s uračunatim PDV-om. Ako vremenski uvjeti budu pogodni, izgradnja bi trebala početi ove godine, u suprotnom to će biti iduće godine u rano proljeće, a trajat će otprilike tri mjeseca

Za potrebu gradnje kružnog toka na Križevačkoj cesti ishođena je građevinska dozvola i riješeni su svi imovinsko-pravni odnosi. Vrijednost izrađene projektne dokumentacije je 246 125 kuna, dok je za potrebe rješavanja imovinsko-pravnih odnosa izdvojeno 411 tisuća kuna. Novi rotor sa svojim privozima spojit će se na postojeći kolnik državne ceste, te će se geometrijski i visinski poklapati sa starom prometnicom. Planirani početak i završetak radova je u 2021. godini, a  njihova procijenjena vrijednost je 4,75 milijuna kuna.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 26.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.