Now Reading:
U punom jeku radovi na rekonstrukciji Kumičićeve ulice u Ivancu vrijedni 1,55 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

U punom jeku radovi na rekonstrukciji Kumičićeve ulice u Ivancu vrijedni 1,55 milijuna kuna

Zahuktali su se radovi na jednom od najvećih prometnih i komunalno-infrastrukturnih projekata grada Ivanca u 2020. godini – rekonstrukciji Ulice Eugena Kumičića.

Ulica se rekonstruira na cijelom potezu dugom više od 400 metara.

Radovi obuhvaćaju odstranjivanje starog, dotrajalog kolnika i postavljanje novog, uređenje pješačkih staza i dovršetak uređenja zelenih površina koje je započeto prije par godina.

Budući da je zbog opsežnih radova ulica u potpunosti raskopana, promet se trenutačno obavlja regulaciju i naizmjenični protok vozila.

Investicija je vrijedna 1,55 milijuna kuna i u cijelosti se financira iz proračuna Grada Ivanca. Međutim, ukupni troškovi uređenja ove ulice daleko su veći, budući da je prije ovih, glavnih radova izvedeno više opsežnih zahvata na vodoopskrbnoj, plinskoj i kanalizacijskoj mreži – ističe gradonačelnik Milorad Batinić koji je s pročelnikom za komunalne poslove Stankom Rožmanom i suradnicima iz gradske uprave obišao gradilište.

Najprije su Ivkom Vode rekonstruirale vodovod te staru, dotrajalu mrežu zamijenile novom. Nove cijevi postavljene su duž cijele ulice, pri čemu je uređeno i 20-ak novih priključaka za vodu.

Također, u cilju sprečavanja poplavljivanja podruma obiteljskih kuća u Kumičićevoj ulici, na dijelu kanalizacijskog kolektora u Ulici I. Gorana Kovačića (kod Industrije mesa) Ivkom – Vode su u dogovoru s Gradom izvele radove kojima je postojeći kolektor rasterećen te time gotovo potpuno eliminirana opasnost od poplavljivanja.

Kumičićeva ulica zadnja je u „prstenu“ obilaznih ulica koje je Grad proteklih godina sustavno uređivao kako bi se njima usmjerio promet nakon što se gradska špica uredi i zatvori za promet te pretvori u zonu za pješake.

Njenim uređenjem ujedno se otvaraju pretpostavke za početak uređenja gradske  špice, koje je u planu za iduću godinu.

www.sjever.hr/ivanec.hr 26.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.