Now Reading:
ŽUPAN POSAVEC: Naša krivulja broja zaraženih je kao slovo “W”
Full Article 2 minutes read

ŽUPAN POSAVEC: Naša krivulja broja zaraženih je kao slovo “W”

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno u utorak su gostovali pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za medicinu rada Marija Bubaš, v.d. ravnatelja KB Dubrava Ivica Lukšić, voditelj Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Zadar Alan Medić, međimurski župan Matija Posavec i ličko-senjski župan Darko Milinović.

Razgovaralo se o situaciji s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj kao i o najavi strožih mjera koje bi na snagu na razini cijele države trebale stupiti već za nekoliko dana i trajati sve do Božića iako je prije nekoliko dana rečeno da će se nove mjere razmatrati tek za dva tjedna, nakon što se vidi kakav je učinak restrikcija uvedenih proteklog vikenda.

Posavec je rekao da je situacija u njegovoj županiji kad se gleda krivulja kao slovo ‘W’.

-Volio bih da govorimo optimistično o krivulji. Mi smo ipak korak ispred virusa. Još u veljači kupili smo deset respiratora, platili smo dugove bolnice veledrogerijama. Dugo smo bili korona-free županija. Išli smo u velik broj testiranja, imamo preko 25 posto testiranog stanovništva. U Međimurskoj županiji imate samo jednu bolnicu, dio kreveta morate rezervirati za kardiološke, onkološke pacijente i trudnice. Želimo biti korak ispred. Pustili smo u rad respiratorni centar, zlu ne trebalo, rekao je međimurski župan.https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/milinovic-apsolutno-sam-protiv-strozih-mjera-pa-zasto-bi-lika-zatvorila-kafice-zbog-cacica-15033157

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 25.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.