Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Oblačno, maglovito, hladno – meteoropati, ovo nije vaš dan!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Oblačno, maglovito, hladno – meteoropati, ovo nije vaš dan!

magla

Jučer smo imali priliku uživati u suncu na kojem su prekrasne boje jeseni još više došle do izražaja, ali od danas to neće biti čest slučaj – priviknite se na oblake i maglu jer će nas pratiti narednih nekoliko dana.

Što nam donosi srijeda i drugi dio tjedna, najavljuju iz DHMZ-a:

Hrvatska danas

Na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije pretežno sunčano. U ostalim predjelima oblačno, ujutro i maglovito, mjestimice uz mogućnost za slabu rosulju. Sunčanih će razdoblja biti uglavnom u gorskim predjelima, osobito popodne.
Vjetar većinom slab, popodne mjestimice umjeren jugoistočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, a još u noći i ujutro podno Velebita mjestimice i jaka.
Najniža jutarnja temperatura od -3 do 0, na Jadranu većinom od 4 do 9 °C. Najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu od 12 do 17 °C.

Izgledi vremena

U sjevernim kopnenim predjelima oblačno, tmurno i maglovito, povremeno uz slabu rosulju, a u subotu kišu. Na Jadranu i područjima uz njega sunčanije, osobito u Dalmaciji. Mjestimične magle i niskih oblaka bit će u gorju i na sjevernom Jadranu, češće od petka.
U subotu postupno naoblačenje s kišom, a na Jadranu će zapuhati jugo. Temperatura zraka bez znatnije promjene, a u unutrašnjosti i bez izraženog dnevnog hoda.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Na Jadranu će se zadržati povoljne biometeorološke prilike cijelog dana, a veći dio dana i u višim predjelima gorske Hrvatske, dok će u nižima biti neugodnije. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj će prevladavati razmjerno nepovoljni biometeorološki uvjeti. Uz maglu, nisku naoblaku i visoku vlažnost zraka, koja će pojačavati osjet hladnoće, najteže će biti plućnim i srčanim bolesnicima dok će meteoropatima uglavnom biti narušeno raspoloženje.

ak/sjever.hr/dhmz

25.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.