Now Reading:
INFORMACIJA – e-Novorođenče
Full Article 2 minutes read

INFORMACIJA – e-Novorođenče

Krapinsko – zagorska županija potpisala je Sporazum s Ministarstvom pravosuđa i uprave i uključila se u sustav e – Novorođenče koji omogućava podnošenje županiji zahtjeva za isplatu novčane potpore za treće i svako daljnje novorođeno dijete.

Tako od 15. studenog 2020. godine roditelji zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć za treće i svako daljnje novorođeno dijete, mogu podnijeti prilikom prijave svog djeteta u matičnom uredu ili prijavom u sustav e – Građani kroz uslugu e – Novorođenče.

Prilikom prijave djeteta u matičnom uredu, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te ukoliko ispunjavaju uvjete putem aplikacije e-Novorođenče, proslijediti Županiji zahtjev na rješavanje.

Drugi način ostvarivanja prava moguć je prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e – Novorođenče uz svega nekoliko klikova.

Krapinsko – zagorska županija dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć obitelji za treće i svako daljnje novorođeno dijete:
– za treće novorođeno dijete 1.000,00 kuna
– za četvrto novorođeno dijete 2.000,00 kuna
– za peto i šesto novorođeno dijete 3.000,00 kuna
– za sedmo, osmo i deveto novorođeno dijete 4.000,00 kuna
– za deseto i svako daljnje novorođeno dijete 5.000,00 kuna

Prednost ovakvog načina podnošenja zahtjeva za jednokratnu novčanu naknadu za novorođeno dijete je što roditelji više neće morati dolaziti osobno ili poštom dostavljati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e – Građani kroz uslugu e – Novorođenče.

Zahtjevi se inače mogu i dalje podnositi kao i do sada, osobnim dolaskom, elektronskim putem ili putem pošte, a obrasci zahtjeva dostupni su na slijedećoj poveznici http://www.kzz.hr/zdravstvo-socijalna-skrb/zahtjev-dodjela-jednokratne-pomoci-3-djece

www.sjever.hr
25.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.