Now Reading:
Budi NEovisan: Filmovi „Izbor je uvijek tvoj“ i „Ne budi fejk“ pobjednici natječaja
Full Article 3 minutes read

Budi NEovisan: Filmovi „Izbor je uvijek tvoj“ i „Ne budi fejk“ pobjednici natječaja

Filmovi „Izbor je uvijek tvoj“ i „Ne budi fejk“ pobjednici županijskog natječaja u sklopu projekta Budi NEovisan.

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Koprivničko-križevačke županije prošle je godine povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti pokrenulo projekt Budi NEovisan u sklopu kojeg je raspisan i natječaj za izradu edukativnih filmova iz područja prevencije u kojem su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola na području Koprivničko-križevačke županije, bez obzira na dob, razred i vrstu srednje škole.

„U Mjesecu borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca planirali smo Festival edukativnih filmova i dodjelu nagrada najuspješnijim filmovima u kategoriji osnovnih i srednjih škola, no zbog epidemiloške situacije je nismo u mogućnosti održati pa smo objavili najuspješnije filmove na našim županijskim stranicama. Učenici pobjednici natječaja bit će nagrađeni nagradama Povjerenstva za suzbijanje i zlouporabu droga“, kazao je zamjenik župana i predsjednik Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Ratimir Ljubić.

Projekt Budi NEovisan bio je još jedan poticaj učenicima i nastavnicima u školama da razgovaraju o problemima mladih te da kreiraju film koji će moći koristiti i u nastavnom procesu. Iako postoje  razlike u sadržaju preventivnih programa zbog različitog uzrasta i specifičnosti pojedine škole, učenici su se u filmovima najčešće fokusirali na društvene mreže, videoigre i prevenciju ovisnosti o alkoholu.

„Odaziv na natječaj je bio odličan, prijavilo se 14 osnovnih i četiri srednje škole s područja naše županije. Zahvaljujem školama što su prepoznale inicijativu Županijskog povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga i čestitamo svim sudionicima, a posebno školama pobjednicima. Zahvaljujem i članovima Povjerenstva koji su svojim radom i aktivnostima doprinijeli ovom vrijednom projektu“, kazao je  zamjenik župana i predsjednik Povjerenstva Ljubić.

Pristigle materijale procjenjivalo je Povjerenstvo za ocjenu video uradaka, a u kategoriji osnovnih škola najboljim je proglašen film Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec „Izbor je uvijek tvoj“. Film Osnovne škole Koprivnički Bregi „Budi (ne)ovisan“ zauzeo je drugo mjesto, dok je film Osnovne škole „Đuro Ester“ Koprivnica „Na idući level…neovisno“ zauzeo treće mjesto.

U kategoriji srednjih škola najboljim je ocijenjen film Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac „Ne budi fejk“ koji je dobio maksimalan broj bodova svih članova Povjerenstva. Film Obrtničke škole Koprivnica „Krivo rješenje“ zauzeo je drugo  mjesto, a film Strukovne škole Đurđevac „Što želiš postati’“  treće mjesto.

Čestitamo svim nagrađenim učenicima na uključivanju u projekt i na ostvarenim rezultatima te zahvaljujemo i ostalim sudionicima natječaja iz sljedećih škola: OŠ Fran Kancelak Drnje, OŠ „prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, OŠ Sokolovac, OŠ Kloštar Podravski, OŠ Molve, OŠ prof. F. V. Šignjara Virje, OŠ I. L. Croate Kalinovac, OŠ Koprivnički Ivanec, OŠ Đurđevac, OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci, OŠ „Braća Radić“ Koprivnica te Srednja škola Koprivnica.

Spomenimo na kraju kako su idejne začetnice i koordinatorice natječaja Budi NEovisan članice Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga, županijska koordinatorica školskih preventivnih programa Jasna Horvat Vlahović te predstavnice škola Jelena Šimek Kristović i Petra Sobota Frčak, uz tehničku podršku člana Povjerenstva Miroslava Belobrka.

www.sjever.hr
25.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.