Now Reading:
ZA ZELENI VARAŽDIN Krenula sadnja drvoreda kod Grabanica
Full Article 2 minutes read

ZA ZELENI VARAŽDIN Krenula sadnja drvoreda kod Grabanica

Na ulazu u Grabanice započela je sadnja novih drvoreda, a o planovima daljnjeg ozelenjavanja grada Varaždina govorili su gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Parkova Alen Runac.

Čehok je naglasio da je ova gradske četvrt dugo bila zapuštena, no prošle su godine napravili veliko sportsko igralište te najavili da će razgovarati s Vindijom o sadnji drvoreda jer je ova parcela njihovo vlasništvo.

-Zahvaljujem gospodinu Drku i Vindiji što su nam dopustili da se ovdje napravi drvored jer ovo je na rubu, nije naša parcela nego njihovo vlasništvo. Bit će posađeno 15-ak lipa ovdje i još nekoliko u Trogirskoj ulici.To je dio projekta koji smo najavili prošle godine, ostvarujemo ga, a to znači u tri godine tisuću stabala u gradu Varaždinu, više nego što se zasadilo u prethodnih osam godina – rekao je Čehok.

Cilj je da se Varaždin ponovo ozeleni, a tamo gdje je potrebno, da se ukloni staro drveće koje je trulo ili koje smeta.

-Uz ovu lokaciju, gotovo u svakom dijelu grada posadit ćemo novo drveće. Primamo primjedbe i želje građana iz gotovo svih dijelova grada. Nakon ovoga ćemo ići i uz glavne prometnice: od bivše carine prema rotoru prema Koprivnici, na Banfici, u prigradskim naseljima će se saditi. Idemo s velikim parkom u POS naselju. Drveće će biti posađeno u gotovo svim dijelovima grada – kazao je gradonačelnik.

Direktor Parkova Alen Runac kazao je da se sadi gotovo po cijelom gradu te je pozvao građane da se uključe u akciju Jer volimo zeleno, sadnju stabala za svoje najmilije.

-Sukladno broju djelatnika koje imamo neprestano sadimo. Vrijeme nas služi, tako da neprestano radimo na obnavljanju stabala – istaknuo je Runac naglasivši kako planiraju i urediti dio uz nogostup kod južnog ulazu u grad, od benzinske pumpe Šilec pa do rotora.

Predstavnik stanara Mato Stojanović rekao je da ovakve stvari nekome možda djeluju kao male, ali to nije točno. Kvartovima, ističe, trebaju dječja igrališta, uređeni parkovi i drvoredi.

-To su neke stvari koje su u koordinaciji s gradonačelnikom unazad par godina počele funkcionirati i možemo biti zadovoljni – kazao je.

m.furlan/sjever.hr 24.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.