Now Reading:
REFORMISTI O zaduživanju od 67 milijuna kuna online, a o mjesnim odborima u špici epidemije uživo!
Full Article 2 minutes read

REFORMISTI O zaduživanju od 67 milijuna kuna online, a o mjesnim odborima u špici epidemije uživo!

Iz varaždinske Gradske organizacije Narodne stranke – Reformisti u našu je redakciju stiglo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Sazivajući današnju koordinaciju s predsjednicima mjesnih odbora na temu proračuna za predstojeću godinu, gradonačelnik Čehok još jednom pokazuje koliko obezvređuje funkciju predsjednika mjesnih odbora na području Grada Varaždina i uporno želi kršiti epidemiološke mjere.

Kada je Gradsko vijeće odlučivalo o najvećem zaduženju Grada od čak 67 milijuna kuna, u županiji je bilo svega 5 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Tada je bila procjena da su “epidemiološke mjere” razlog da se o milijunskom zaduženju odlučuje online. Danas kada u Varaždinskoj županiji imamo preko 2.300 aktivnih slučajeva i najgoru epidemiološku situaciju među svim regijama u Europi, gradonačelnik saziva 16 predsjednika Mjesnih odbora na fizičku koordinaciju s gradonačelnikom i pročelnicima, na kojima je uvijek do sada bilo preko 20 ljudi, da raspravljaju o dokumentu o kojem je već sve odlučeno.

Sastanak je sazvan u roku kraćem od 24 sata, naprasno, bez najave, a sam termin sastanka zakazan za 9 sati je očito dodatno pomno odabran kako bi se osigurao što manji odaziv predsjednika, s obzirom da funkcije predsjednika mjesnih odbora uglavnom obnašaju zaposleni građani.
Također, ovakvo sazivanje sastanka bez jasnih smjernica, očekivanja ili okvira te bez dovoljno vremena za konzultacije s ostalim vijećnicima Mjesnih odbora, potvrđuje da je koordinacija sazvana samo kao jedna vrsta alibija ili opravdanja pred javnošću, a bez ikakve stvarne svrhe.

Predsjednici mjesnih odbora Narodne stranke – REFORMISTI neće sudjelovati u još jednom igrokazu gradonačelnika Čehoka, koji ovakvu koordinaciju s predsjednicima saziva nakon pauze od više od godinu dana, iako kontinurano govori o potrebi za najmanje dvije godišnje, niti se žele oglušiti o preporuke Županijskog stožera civilne zaštite Varaždinske županije koji obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju ukazuje na potrebu smanjivanja bliskih kontakata i preporučuje organizaciju neodgodivih sjednica putem videokonferencija ili neki drugi način na daljinu.

Gradonačelniče, vrijeme je da se i Vi počnete ponašati odgovorno!”

www.sjever.hr

24.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.