Now Reading:
Martinčević o „kavi u Međimurju”: „To je pljuska medicinskom osoblju, onima koji su u bolnici, obiteljima čiji su članovi preminuli”
Full Article 2 minutes read

Martinčević o „kavi u Međimurju”: „To je pljuska medicinskom osoblju, onima koji su u bolnici, obiteljima čiji su članovi preminuli”

Natalija Martinčević, saborska zastupnica iz stranke Reformisti, gostovala je u N1 Studiju uživo, a govorila je o opstruiranju mjera u Varaždinskoj županiji.

-Varaždinska županija je sada najgora regija u EU po broju zaraženih i ove smo mjere tražili tri tjedna. Pratili smo porast broja oboljelih, pravovremeno smo pokušali reagirati, a 90 posto zemalja u EU imaju strože mjere nego što ih sada ima Varaždinska županija. Oni su procijenili gdje su žarišta , gdje se virus najviše širi: širi se u zatvorenim prostorijama gdje je najveći broj ljudi, u kafićima gdje je to, ali takva su pravila, bez maski i u još nekoliko djelatnosti u kojima je nemoguće održati dovoljan fizički razmak. Kako ne bismo zatvorili 97 posto gospodarstva, mi smo se odlučili zatvoriti 3 posto gospodarstva – ono najmanje što je moguće, a da zatvorimo ta žarišta – rekla je Martinčević.

Martinčević je dodala da su, nakon što su mjere konačno prihvaćene, naišli na opstrukcije u županiji i to uglavnom od lokalnih političara. Na pitanje koji su to ljudi, Martinčević je odgovorila:

-Gradonačelnik grada Varaždina, gospodin Čehok i nekoliko lokalnih HDZ-ovaca, ne svi. Nekoliko njih se javilo da te mjere nisu potrebne, da to neće riješiti problem i kao poruku da neće poštivati naše mjere i, na žalost, kao poziv građanima da ne poštuju naše mjere, otišli su u trenutku kada smo zatvorili ugostiteljske objekte u našoj županiji u susjednu županiju i tamo se slikali…To je pljuska svim liječnicima, medicinskom osoblju, svima onima koji su u bolnici, na respiratoru, na kisiku, pljuska svim obiteljima čiji su članovi preminuli.

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE

screenshot/n1

ak/sjever.hr/n1

24.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.