Now Reading:
‘Korona boli kao sam vrag’
Full Article 4 minutes read

‘Korona boli kao sam vrag’

‘Pišem Vam ovo samo iz razloga što sam i ja osobno bio u zabludi i mislio da je korona obična glupost – nije tako. Korona boli kao sam vrag.’

Zadranin koji je prebolio COVID-19 napisao je pismo članovima svoje obitelji i prijateljima u kojem je opisao što je proživio. Njegov e-mail u kojem duhovito, ali s neprikrivenom dozom ozbiljnosti opisuje svoj tijek bolesti vrlo brzo došao je do medija.

Kako je ispričao za Vijesti.hr, on je prošao i bolje u odnosu na neke druge.  Pismo prenosimo u cijelosti.

“Pišem Vam ovo samo iz razloga što sam i ja osobno bio u zabludi i mislio da je korona obična glupost – nije tako. Korona boli kao sam vrag. Moja najdraža žena mi je donijela koronu s posla (bilo bi bolje da je donijela papira, kuverti ili kemijski), ali eto – donijela mi koronu.

Prošlu srijedu se probudila u 6.30, ima temperaturu 37,7, proljev, mučninu, bol u očnim dupljama. Ja je nagovorim da ostane kod kuće te nazovem doktoricu da joj otvori bolovanje. J**i ga po sili zakona, svi s temperaturom idu na test. Odvezem je na test u 13.06 (točno je za tada naručena i još nevjerojatnije i prozvana) da bi je u srijedu u 21 nazvali i rekli da je pozitivna. Dala kontakte za mene i za kćer. U četvrtak bazao po kući, kći je dan provela u svojoj sobi, a žena umirala od mučnine i proljeva u svojoj sobi još uvijek na temperaturi 37,7. U petak se kći snuždila i dobila temperaturu 37,8 – 38,2 te zalegla u krevet. Bole je svi mišići, pije tablete za bolove i spava.

U ponedjeljak i mene počinju hvatati bolovi u mišićima. To je kao kad vam se leđa ukoče pa još uz to i grčevi kao kad plivate, u listovima, butinama i guznim mišićima. Preznojim se toliko da je madrac bio mokar kao da sam kantu vode istresao na njega.  Utorak opet grčevi, preznojavanje (temperaturu nisam mjerio). Doktorica me hoće poslati u bolnicu jer sam ugrožena skupina. Pazim na tlak i on je 115/70 što bi trebalo biti dobro. Noć s utorka na srijedu je gadna. Leđa me ubijaju, hvala Bogu nema grčeva, ali je bol neizdrživa, pijem 2 Normabela, pijem 3 Lekadola i u 3 ujutro idem se tuširati vrelom vodom da se mišići opuste. Zaspim pred jutro (kad je Lekadol počeo djelovati). Taman kad misliš stat će, a korona navali još više”, piše on.

U pismu je Zadranin naveo sve što bi trebalo imati doma u slučaju da se dobije koronavirus.

Da biste spremni dočekali, ne daj Bože, koronu u kući, morate imati:
Lekadol bar 2-3 kutije (ni za živu glavu brufen ili tome slično)
Voltaren kremu za bolove, isto tako 2 tube
Supradyn ili neki drugi dodatak prehrani sa svim mogućim mineralima i vitaminima, korona vas oslabi pa je potrebna svaka pomoć.
Sumamed, tražite od svog izabranog doktora da vam da recept, jeb*** mu mater, ali obavezno imajte jer kad počne, zaštitite se od upale pluća, ako ne da, kupite (120,00) – taj iznos popušite u 2 dana.
ASPIRIN 100 ili aksa služi za neupalne procese ali i razrjeđuje krv, nije isto da te korona dočeka s tlakom 150/100 ili 115/70.

www.sjever.hr / poslovni.hr 24.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.