Now Reading:
Runac: Mjere nisu adekvatne, to je više jedan estradni izričaj našeg župana
Full Article 2 minutes read

Runac: Mjere nisu adekvatne, to je više jedan estradni izričaj našeg župana

Predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije, HDZ-ov Alen Runac u ponedjeljak je komentirao nove epidemiološke mjere na području Varaždinske županije.

– Mi se definitivno ne slažemo s tim mjerama. Te mjere nisu adekvatne, to je više jedan estradni izričaj našeg župana. Smatramo da one nisu utemeljene na nikakvim znanstvenim istraživanjima. Ja smatram da bi trebalo nama dati da mi po svojim poduzećima testiramo naše djelatnike i tim načinom spriječimo daljnje širenje zaraze. Nitko se neće zaraziti ujutro na kavi. Shvaćamo da je situacija alarmantna, daleko od toga, ali jednim potpisom olovke, naš župan je doveo u pitanje egzistenciju stotine ljudi, ugostitelja – rekao je Runac.

Dodao je kako smatra da su mjere nacionalnog Stožera dovoljno dobre.

– Njih se trebamo držati, a ne zbog nekih pojedinaca koji žele svoje estradne nastupe malo oplemeniti, da idemo u nekakve lockdownove. Mi nismo Njemačka, mi novaca za to nemamo. Moramo biti realni. Bitno je napomenuti, nemojmo zaboraviti da Varaždinska i Međimurska županija imaju 2,5 puta više testiranja nego svi ostali, nego i grad Zagreb. Pa prema tome, bitno je da smo najbolji u Europi, izgleda. Znači, kaj budemo napravili? Najvjerojatnije, kaj budemo smanjili testiranja nakon dva tjedna i evo, ovo mjere su donesle super rezultate. To je prodavanje magle, HDZ je protiv toga. Mi ćemo podržati projektnu suradnju sa županom, ali smo protiv takvih njegovih eskapada – zaključio je Runac.

m.furlan/sjever.hr 23.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.