Now Reading:
Početak tjedna djelomično sunčan
Full Article 2 minutes read

Početak tjedna djelomično sunčan

Prema prognozi DHMZ-a danas u većini krajeva djelomice sunčano uz postupni porast naoblake sa sjevera. Samo će se u Dalmaciji zadržati pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla, osobito na istoku gdje može biti i dugotrajnih niskih oblaka. Vjetar posvuda uglavnom slab, u višem gorju do umjeren jugozapadni. Duž obale slaba bura koja će prema večeri na sjevernom dijelu ojačati na umjerenu, a u Dalmaciji popodne sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -4 do 0, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna od 5 do 9 na kopnu te od 12 do 17 °C na moru.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne u unutrašnjosti do povoljne na Jadranu. Većina ljudi će se osjećati dobro, a manje tegobe poput slabijeg raspoloženja, moguće su samo kod najosjetljivijih meteoropata.

U nastavku tjedna pretežno sunčano, no u utorak uz umjerenu i prolazno povećanu naoblaku. U nizinama unutrašnjosti od srijede jutarnja magla i niski oblaci koji se mogu dulje zadržavati, osobito u četvrtak. Vjetar uglavnom slab, a u utorak duž obale umjerena i jaka bura koja će oslabjeti u srijedu. Jutra hladna i svježa, na kopnu često uz mraz. Dnevna temperatura bez velikih promjena, no u mnogim kopnenim područjima zbog dugotrajnih niskih oblaka niža nego u utorak.

sjever.hr / DHMZ

23.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.