Now Reading:
Capak o strategiji i novim mjerama: Online nastava u ovom trenutku ne dolazi u obzir
Full Article 2 minutes read

Capak o strategiji i novim mjerama: Online nastava u ovom trenutku ne dolazi u obzir

O planu Nacionalnog stožera ako brojke novih slučajeva i nakon pooštravanja mjera ne počnu padati za Dnevnik Nove TV govorio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

“Mi smo uzeli strategiju da kontinuirano razgovaramo o mjerama. Ako uočimo izvor ili žarišta odmah reagiramo i na nacionalnoj razini se donose mjere, ali uz mogućnost da županijski stožeri i lokalni stožeri donesu strože mjere na svojoj lokaciji prema svojoj situaciji”, rekao je Capak.

Dodaje kako na nacionalnoj razini mjerama nisu dotakli sport ni škole.

“Ako se pokaže da negdje imamo takav problem onda ćemo razgovarati o tome s nadležnim resorima. To se kontinuirano promatra i ako bude potrebe razgovarat ćemo s Ministarstvom turizma i športa, s ministrom Fuchsom”, kaže Capak.

Ipak, ističe kako su u Stožeru protiv zatvaranja škola osim ako nije prijeka potreba.

“To je stav i nacionalnog Povjerenstva koje vodi ministar Fuchs i moja zamjenica. Tako da za osnovne škole u ovom trenutku ta mjera ne dolazi u obzir, ali možda za neke srednje škole ili dijelove srednjih škola da bude kombinacija nastave B i C, ali o tome odlučuje ministar Fuchs, a ne Nacionalni stožer”, kaže.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

sjever.hr / dnevnik.hr

23.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.