Now Reading:
Kakvo vrijeme donosi novi tjedan?
Full Article 2 minutes read

Kakvo vrijeme donosi novi tjedan?

Prema prognozi DHMZ-a danas u većini krajeva pretežno sunčano, na kopnu povremeno uz umjerenu naoblaku. U nizinama unutrašnjosti ujutro i prijepodne mjestimice magla, koja se ponegdje na istoku može dulje zadržati. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu bura u slabljenju, još u noći i ujutro ponegdje uz olujne udare. Najniža jutarnja temperatura od -7 do -1, na Jadranu od 3 do 7. Najviša dnevna od 4 do 7, na Jadranu od 10 do 15 °C.

Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti uglavnom povoljne. U unutrašnjosti su kod najosjetljivijih meteoropata moguće smetnje s raspoloženjem u slučaju duljeg zadržavanja magle. Potrebna je zaštita od hladnoće, osobito u unutrašnjosti zemlje, kod srčanih i plućnih bolesnika. Na Jadranu će uz pretežno sunčano vrijeme mnogima biti poticajno pa se ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom.

U novom tjednu djelomice sunčano, povremeno s povećanom naoblakom, osobito u unutrašnjosti s ponedjeljka na utorak kada može lokalno biti i slabe oborine. U nizinama unutrašnjosti ujutro magla i niski oblaci koji se osobito u utorak mogu dulje zadržati. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu u utorak prolazno opet umjerena i jaka bura. Jutra svježa, na kopnu uz mraz, a dnevna temperatura u blagom porastu, ponegdje u unutrašnjosti niža zbog oblaka i magle.

sjever.hr / DHMZ

22.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.