Now Reading:
Jedna od najduljih ulica u Đurđevcu dobila novu pješačku stazu i kolne prilaze
Full Article 2 minutes read

Jedna od najduljih ulica u Đurđevcu dobila novu pješačku stazu i kolne prilaze

Nakon što su završeni radovi na rekonstrukciji plinske mreže u Ulici Matije Gupca, dio ulice od rotora na Peskima do Park šume Borik dobio je stazu, kolne prilaze i proširenje kolnika, nakon čega su nastavljeni radovi u dijelu ulice od spomenutog rotora do spoja s Ulicom kralja Tomislava.

Ovaj tjedan postavljeni su rubnjaci te su asfaltirani kolni prilazi i pješačka staza, a od idućeg tjedna krenut će radovi na uređenju zelenih površina duž cijele ulice te će se postaviti novi prometni znakovi. Sve biljke kojima se uređuju ulice na području grada dolaze iz đurđevačkog rasadnika.

– Ova ulica do sada nije imala stazu ni s jedne strane, te je bila ugrožena sigurnost pješaka, a posebice onih najmlađih koji su svakodnevno pješice išli po cesti. Treba napomenuti da se radi o jednoj od dužih ulica u gradu i vrlo prometnoj cesti. Upravo zbog toga, ali i projekta zamijene plinske mreže odlučili smo krenuti u projekt izgradnje pješačke staze, ali i proširenja kolnika – naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac nastavlja financirati uređenje kolnih prilaza svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini, te će se oni osloboditi plaćanja komunalne naknade na određeno vremensko razdoblje u visini cijene uređenja kolnog prilaza, a sukladno mjesečnoj obvezi. Prijave se zaprimaju i dalje, a zainteresirani se mogu javiti u Grad ili na broj tel: 811-052.

Obavještavaju građane kako bi znali planirati svoja sredstva da će se s provođenjem ove mjere nastaviti i nadalje u svim ulicama gdje se planiraju radovi na izgradnji pješačkih staza.

sjever.hr

22.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.