Now Reading:
Danas si dopustite ručak prepun “grešnih” zadovoljstava – punjene pohane palačinke!
Full Article 2 minutes read

Danas si dopustite ručak prepun “grešnih” zadovoljstava – punjene pohane palačinke!

Ponekad jednostavno ne želimo previše razmišljati o kalorijama i želimo se počastiti jelom koje je prepuno “grešnih” zadovoljstava. Toj kategoriji definitivno pripadaju pohane palačinke punjene sirom i šunkom. Recept za ove slane palačinke donosimo vam u nastavku.

SASTOJCI ZA POHANE PUNJENE PALAČINKE:

– 10-tak pečenih slanih palačinki
– 40 dag šunke po želji
– 30 dag gaude
– 1-2 kisele vrhnje
– 2 jaja
– 10 dag glatkog brašna
– 15-20 dag krušnih mrvica
– masnoća za pohanje

PRIPREMA:

1. Prvo ispecite slane palačinke. Možete ih napraviti po našem omiljenom i provjerenom receptu za palačinke mekane poput dušesamo iz sastojaka za smjesu izostavite rum i šećer.

2. Prije punjenja palačinki gaudu narežite na malo deblje ploške i duže ploške. Na jednu palačinku stavite dvije šnite šunke, preko razmažite jednu malu žlicu kisele vrhnje i na sredinu stavite plošku gaude. Prvo preklopite krajeve palačinki, a zatim ih čvrsto zarolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve palačinke.

3. Sada slijedi klasično paniranje. Zarolane palačinke prvo uvaljajte u brašno, zatim oprezno umočite u razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.

4. U dublju zdjelu stavite ulje ili drugu masnoću po želji na kojoj ćete pohati palačinke. Kada se masnoća zagrije, stavljajte palačinke u zdjelu i pecite prvo s jedne, a onda i s druge strane sve dok palačinka na bude zlatnožute boje.

SAVJET: Ovako zarolane palačinke s manje punjenja nije potrebno učvrstiti čačkalicom, ali ako ćete ih puniti više ili dodavati još sastojaka, slobodno ih zaštitite i čačkalicom kako punjenje ne bi izašlo van tijekom paniranja i pohanja.

Input your search keywords and press Enter.