Now Reading:
122.500 kuna za novi aparat za hemokulture, župan Kolar zahvalio zdravstvenim djelatnicima
Full Article 2 minutes read

122.500 kuna za novi aparat za hemokulture, župan Kolar zahvalio zdravstvenim djelatnicima

Sredstvima Krapinsko-zagorske županije od 122.500 kuna financirana je nabava novog aparata za hemokulture za mikrobiološki laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije.

Hemokultura je uzorak krvi radi otkrivanje mikroorganizma u krvi. Ovo je jedan od najvažnijih uzoraka u mikrobiologiji zbog vrlo visoke smrtnosti od sepse, što se može smanjiti pravovremenom i ciljanom antibiotskom terapijom, a za što je važno što prije otkriti uzročnika. Zavod za javno zdravstvo KZŽ jedini je mikrobiološki laboratorij na području Krapinsko-zagorske županije koji obavlja ovaj uzorak te se u laboratoriju Zavoda godišnje obradi 1.500 do 2.000 uzoraka. Postojeći aparat je zbog dotrajalosti na ovaj način zamijenjen novim.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je kako Krapinsko-zagorska županija kontinuirano prati potrebe svih svojih zdravstvenih ustanova za medicinskim uređajima.

– Nedavno smo donijeli odluke o kupnji dodatna 2 respiratora i 3 uređaja za terapiju kisikom za pomoć oboljelima od COVID-a, no dakako da pratimo i ostale potrebe naših ustanova pa smo tako izdvojili sredstva i za kupnju ovog aparata za redovnu djelatnost našeg Zavoda za javno zdravstvo – poručio je župan Željko Kolar te još jednom zahvalio svim zdravstvenim djelatnicama i djelatnicima na požrtvovnosti u borbi s epidemijom, kao i na svemu ostalom što čine za očuvanje zdravlja stanovnika Krapinsko-zagorske županije i pacijenata iz ostalih krajeva Republike Hrvatske.

sjever.hr

22.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.