Stižu minusi

Prema prognozi DHMZ danas i dalje vjetrovito, u većini krajeva pretežno sunčano te hladnije. Umjerene, ponegdje i povećane naoblake još u prvom dijelu dana bit će u gorju, a ujutro na jugu. Puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u gorju na udare još ponegdje i olujan. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, većinom podno Velebita i Biokova mjestimice s orkanskim udarima, prema kraju dana u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 2, na Jadranu između 5 i 10 °C. Najviša dnevna od 2 do 7, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 8 i 13 °C.

Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne u cijeloj zemlji. Ujutro će biti hladnije nego prethodnih dana, pa je potreban oprez, osobito srčanim i plućnim bolesnicima. Tijekom dana će jaka bura pojačavati osjet hladnoće, no uz sunčano vrijeme i adekvatnu zaštitu mnogi meteoropati bi se trebali osjećati dobro.

Nedjelja pretežno i djelomice sunčana. U ponedjeljak više oblaka na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti uz mogućnost za vrlo malo kiše. U utorak prolazno oblačnije i u Dalmaciji. U nizinama unutrašnjosti ujutro magla i niski oblaci, koji se osobito u nedjelju i utorak mogu dulje zadržati. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu bura u daljnjem slabljenju, ujutro mjestimice uz još poneki olujni udar. Zatim vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, u utorak opet bura. Jutra hladnija, na kopnu i uz mraz pri tlu, a dnevna temperatura u blagom porastu, ponegdje u unutrašnjosti niža zbog dugotrajne magle.

sjever.hr / DHMZ

21.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.