Now Reading:
Prijavite svoj gradski vrtić na ovogodišnje izbore
Full Article 4 minutes read

Prijavite svoj gradski vrtić na ovogodišnje izbore

Za razliku od Najljepšeg vrtića koji će se i ove godine birati na Facebooku i o kojemu će odlučiti glasovi građana, korisnika FB-a, Najbolji gradski vrtić izabrat će se u suradnji sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje čiji su stručnjaci pomogli u izradi kriterija i koji će sudjelovati u žiriju koji će vrednovati prijave.

Nakon super uspješnog projekta Izbora najljepšeg gradskog vrtića koji se po prvi put proveo prošle godine i u kojemu je uvjerljivu pobjedu odnio DV Maslačak iz Belišća, uz najljepši gradski vrtić, ove se godine projekt podigao na još višu razinu s uvođenjem nagrade za najbolji gradski vrtić.

Želju i cilj projekta – dodatno promicanje i poticanje stručnosti, zalaganja i angažmana vrtića i njihove proaktivnosti u podizanju odgojnih standarda i sadržaja koje nude svojoj djeci ali i roditeljima, te samim tim i poticanje pozitivne konkurencije u smislu daljnjeg podizanja standarda i kvalitete usluge prepoznali su i u najvišim stručnim institucijama – Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Agenciji za odgoj i obrazovanje, te se uključili u projekt.

Ovogodišnji se izbor provodi na dvije platforme – Najljepši vrtić, kao i prošle godine, bira se preko Facebooka i tu će pobjednika izabrati korisnici, dok će Najbolji vrtić, temeljem posebnih prijava, izabrati stručni žiri.

Izbor za Najljepši vrtić provodi se po istom principu kao i prošle godine. Na Facebook stranici Gradonacelnikhr 1. prosinca objaviti će se slike svih prijavljenih vrtića i time otvoriti izbor. Glasati se može i za više prijavljenih vrtića, no kako bi se spriječila mogućnosti dvostrukog glasanja, brojat će se samo glasovi/lajkovi koje su vrtići dobili na Facebook stranici, ne i one pod sheranim objavama. No, kako bi privukli što više glasača, svakako se pozivaju vrtići i gradovi da sheraju svoje favorite i pozovu fanove da na stranici daju svoj glas/lajk za njih.

Pobijedit će vrtić koji će 15. prosinca u podne, kada se zatvara glasanje, imati najveći broj lajkova na našoj FB stranici.

Pozivaju se stoga svi gradski vrtići koji žele sudjelovati da do 30. studenoga pošalju 8 najljepših fotografija vrtića – 4 eksterijera i 4 interijera.

Ovdje svakako preporučamo da se obrati pažnja na kvalitetu fotografija jer iskustvo iz prošlogodišnjeg izbora govori da određeni broj jako lijepih vrtića nije dobio zasluženu pažnju i lajkove jer nisu imali dovoljno kvalitetne i atraktivne fotografije.

Kao što je navedeno u uvodu, izbor Najboljeg vrtića provodimo u suradnji i uz stručnu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje s kojima su razrađeni kriteriji temeljem kojih će se vrednovati pristigle prijave i odlučiti o pobjedniku.

U suradnji sa stručnjacima iz Ministarstva i Agencije izrađeni su kriteriji temeljem kojih će žiri u kojem će uz Zdravka Ivića biti ravnateljica uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac te viša savjetnica za predškolsko obrazovanje u Agenciji za odgoj i obrazovanje Luja Zamečnik, izabrati pobjednika.

Kriterije možete pogledati na linku.

www.sjever.hr / gradonacelnik.hr 21.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.