Now Reading:
Ministar uručio nagradu za životno djelo Sonji Borovčak
Full Article 1 minutes read

Ministar uručio nagradu za životno djelo Sonji Borovčak

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana prava djeteta ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović svečano je uručio nagrade za promicanje prava djeteta i Nagradu za životno djelo.

Nagrada za životno djelo pripala je umirovljenoj profesorici i bivšoj županici te nekadašnjoj saborskoj zastupnci Sonji Borovčak. Profesorica Borovčak je Dopredsjednica Saveza Društava Naša djeca te volonterka i predsjednica Društva Naša djeca u Zaboku. Članica je Izvršnog odbora Saveza i Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“. Tijekom godina, naglašavaju iz Ministarstva, sudjelovala je u brojnim akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu, zaslužna za dobivanje statusa Grad prijatelj djece za Zabok te za pokretanje mnogih akcija Saveza DND.

Profesorica Borovčak bila je aktivna u pripremi i provođenju 5. Europske škole socijalne pedijatrije „Dijete u gradu“ te je bila voditeljica projekta „Županije-prijatelji djece“. Sonja Borovčak, ističu dalje u priopćenju Ministarstvo, kako tijekom svojeg radno aktivnog razdoblja, tako i kao umirovljenica, posvećuje svoje vrijeme u podizanju razine osviještenosti o potrebi dobrobiti svakog djeteta.

foto: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

sjever.hr

21.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.