Now Reading:
Lepoglava: Odana počast sugrađanima ubijenima na Ovčari
Full Article 1 minutes read

Lepoglava: Odana počast sugrađanima ubijenima na Ovčari

I nakon 29 godina od herojske obrane i pada Vukovara žive sjećanja na vukovarske žrtve i heroje.

Tih je dana okupator na Ovčari počinio stravičan zločin pogubivši 261 ranjenika i civila. Među ubijenima bili su i ranjeni policajci Josip Kapustić i Tomo Jambor te pripadnik 204. vukovarske brigade Vinko Andrijanić kojima je na godišnjicu pogibije, 20. studenog počast odana na grobljima u Kamenici i Lepoglavi.

Počast su im na posljednjim počivalištima odali članovi obitelji, članovi Udruge branitelja Hrvatske Lepoglava te ispred Grada Lepoglave zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Josip Kapustić i Tomo Jambor bili su pripadnici Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske koja je branila Vukovar i čiji su pad, nakon ranjavanja, dočekali u vukovarskoj bolnici. Zajedno s ostalim ranjenim braniteljima i civilima srpski ih okupator odvozi na Ovčaru gdje su mučeni i u noći s 20 na 21. studenog 1991. ubijeni te zakopani u masovnu grobnicu. Zajedno s njima na Ovčari je ubijen i Vinko Andrijanić iz Vukovara koji je nakon otkrivanja masovne grobnice i identifikacije žrtava pokopan na groblju u Lepoglavi.

sjever.hr

22.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.