Now Reading:
U Varaždinskoj županiji danas više od 300 novopozitivnih, umrle su tri osobe – uvode se nove mjere
Full Article 2 minutes read

U Varaždinskoj županiji danas više od 300 novopozitivnih, umrle su tri osobe – uvode se nove mjere

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 307 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 698 uzoraka.

Među brisevima uzeti simptomatskim osobama udio pozitivnih je 52%, kod osoba koje se preventivno testiraju u bolničkom sustavu je udio pozitivnih 29%, a kod osoba koje su testirane na vlastiti zahtjev uz plaćanje je udio pozitivnih 16%.

Ovime smo i dalje, već tri dana zaredom, u samom vrhu europskih regija s najvećim brojem novozaraženih unutar sedam dana. Posljednjih tjedan dana evidentirano je 1635 novih slučajeva što na 100.000 stanovnika daje 7-dnevna incidenciju vrijednosti 973.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi 186 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 64 na odjelu infektologije, a 11 na ostalim odjelima u Varaždinu, 15 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od čega 14 na respiratoru, 51 je u Klenovniku i 45 u Novom Marofu. Preminule su 3 osobe pozitivne na COVID-19, što nažalost broj preminulih tijekom tri tjedna povećava na 47. Prije toga se u osam mjeseci evidentirane ukupno 3 preminule osobe pozitivne na COVID-19.

S kućnog liječenja otpušteno je 369 osoba.

“S obzirom da je najavljeno uvođenje dodatnih epidemioloških mjera na nacionalnoj razini, ali i dodatnih mjera za područje Varaždinske županije o istom ćemo javnost obavijestiti kada službeno zaprimimo Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske”, poručili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

www.sjever.hr

20.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.